Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 на Емирейтс и сложи

...
Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 на Емирейтс и сложи
Коментари Харесай

Арсенал сложи край на черна серия срещу Сити

Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 на " Емирейтс " и постави завършек на черна серия против този противник. " Артилеристите " бяха изгубили последните си 12 мача против Сити за състезание.


Габриел Мартинели стана огромният воин за „ артилеристите “. Бразилецът влезе от аварийна пейка на полувремето на мястото на Леандро Тросар. Той оправи удар от границата на наказателното поле в 86-ата минута след неточност на Кай Хаверц, а топката рикошира в Нейтън Аке, с цел да заблуди Едерсон и да влезе в мрежата зад стража.

Срещата бе белязана от следващото скандално съдийко решение. През първото полувреме Матео Ковачич се възползва от благословията на Майкъл Оливър, когато направи нарушаване за пряк червен картон против Мартин Йодегор, само че получи единствено жълт. Минути по-късно стори нещо сходно и против Деклан Райс, само че тогава бе отсъдено просто нарушаване и хърватинът остана на терена, макар всякаква здрава логичност.

Междувременно „ артилеристите “ и „ жителите “ не предложиха съвсем нищо за неутралните почитатели, тъй като мачът мина съвсем напълно в подавания сред бранителите и свеждане на грешките до най-малко. Дори статистиката регистрира единствено 3 точни удара в целия мач, което е срамно за два от посочените за любимци за шампионската купа отбори в Англия.

В последна сметка трите точки отива в актива на Арсенал и клубът се подрежда незабавно след Тотнъм в подреждането с по-лоша голова разлика.

Манчестър Сити пък инкасира втора поредна загуба и остава с 18 пункта преди паузата за националните тимове. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР