Арсенал обяви официално дългоочаквания трансфер на Никола Пепe от Лил.

...
Арсенал обяви официално дългоочаквания трансфер на Никола Пепe от Лил.
Коментари Харесай

Арсенал обяви рекордния трансфер

Арсенал разгласи публично дълго чакания трансфер на Никола Пепe от Лил. Сделката е рекордна за лондончани, които ще платят за 24-годишния състезател 72 милиона паунда. Според британските медии Арсенал ще преведе единствено 20 милиона от сумата в този момент, а останалите 52 милиона ще бъдат изплатени на траншове през идващите пет години. Именно за толкоз е и договорът на играча, който означи 23 гола в 41 мача за Лил през предишния сезон.

Досегашното най-скъпо попълнение на Арсенал бе Пиер-Емерик Обамеянг, който струваше 56 милиона паунда.

Пепе ще играе с фланелка с №19.

" Пепе е високо ценено и надарено крило, което бе мечтано от доста топ тимове в Европа. Привличането на флангови футболист от такава висока класа бе една от главните ни цели за този трансферен прозорец и аз съм доста удовлетворен, че успяхме да го притеглим. Той ще ни донесе скорост, мощ и креативност, както и още доста голове ", съобщи мениджърът на Арсенал Унай Емери.

" Когато разбрах, че ще дойда в Арсенал, неотложно си помислих за всички френски футболисти, които са играли тук. Помислих и за международния първенец Месут Йозил, за Александре Лаказет, за Пиер-Емерик Обамеянг и доста други. Тези играчи излязоха в съзнанието ми, тъй като обичах да ги виждам, до момента в който бях в Лил. Освен това съм играл против Лаказет във Франция. За мен ще бъде чест в този момент да бъдем съотборници ", показа самият Пепе.
Welcome to The Arsenal, Nicolas Pepe

#PepeIsHere pic.twitter.com/nXJIB9XdLW
— Arsenal (@Arsenal) August 1, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР