Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, но е

...
Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, но е
Коментари Харесай

Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, но е в разговорите за Европейска Суперлига

Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, само че е в диалозите за Европейска Суперлига
Отборът на Арсенал няма да се откаже от Висшата лига, само че ще дискутира концепцията за Европейска Суперлига. Това съобщи изпълнителният шеф на,,артилеристите “ Винай Венкатешам. Идеята за Европейска Суперлига бе подбудена от материал, оповестен от немското издание Der Spiegel. Според публикацията няколко огромни европейски клуба имат намерение да основат лична лига, недоволни от разпределянето на приходите с останалите тимове в европейските шампионати.

11 отбора, в това число Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Арсенал, могат да се съгласят на лига по пример на Мейджър Лийг Сокър и образуват шампионат от 16 тима. Европейската Суперлига може съществено да навреди на имиджа на Премиърлийг и Шампионската лига, както и на останалите водещи европейски шампионати.

,,Арсенал в никакъв случай не се е интересувал от опцията да бъде част от съревнование, което ще отслаби Висшата лига “, съобщи Венкатешам.,,Премиърлийг е водещата лига в света в най-големия спорт, не желаеме по никакъв метод да навредим на шампионата. Когато хората приказват за Европейската Суперлига, тя включва голям набор от неща. Чета публикации по отношение на това по какъв начин Арсенал желае да напусне Висшата лига – това не е по този начин. Но не мога да отрека и обстоятелството, че клубът би трябвало да е в диалозите за сходна концепция, да покаже нужната отговорност, когато на масата се дискутира възможното й основаване “, добави той. Венкатешам бе назначен на поста изпълнителен шеф след напускането на Иван Газидис в посока Милан.

Спортният шеф на,,топчиите “ Раул Санлехи също е на мнението на Венкатешам и прикани за диалози по тематиката Европейска Суперлига.,,Ние сме виновни за европейските клубове, няма по какъв начин да не сме в диалозите за възможна Европейска Суперлига. В момента имаме съглашение с УЕФА, тъй че основаването на сходна лига надали ще стане действителност скоро – само че не знам какво ще предложи бъдещето. Предвид диалозите, мога да ви съобщи сигурно, че Арсенал е доста благополучен от обстоятелството, че е част от Висшата лига “, приключи испанецът.

Възпитаниците на Унай Емери са без загуба в 16 следващи мача във всички шампионати, само че приключиха наедно в последните си три турнирни конфликта. В идващия си дуел от шампионата те гостуват на Борнемут след интернационалната пауза в неделя следобяд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР