Арсенал най-накрая сложи край на кошмарната серия, която на практика

...
Арсенал най-накрая сложи край на кошмарната серия, която на практика
Коментари Харесай

Арсенал най-накрая отлепи и разби стършеловото гнездо

Арсенал най-сетне постави завършек на кошмарната серия, която на процедура даже го отхвърли от преследването на място в Топ 4. "Артилеристите " най-сетне зарадваха почитателите си с триумф в Премиършип, като в жертва се трансформира Уотфорд.

Момчетата на Арсен Венгер най-сетне демонстрираха въодушевена игра, освободени от напрежението на упованията, като това им разреши да развенчаят "стършелите ". Крайният резултат беше 3:0 за "топчиите ", само че можеше да има и доста друго изражение, в случай че не бяха множеството пропуски и пред двете порти.

Шкодран Мустафи откри рано резултата, а след почивката и Пиер-Емерик Обамеянг се разписа, с цел да изкове триумфа на отбора си. Веднага след гола на габонеца Трой Дийни изпусна дузпа за Уотфорд и лиши отбора си от очаквания за поврат. В края Хенрих Мхитарян единствено оформи крайния резултат.

Петър Чех пък стана първият вратар в историята на Висшата лига, който стига до котата от 200 сухи мрежи.

Още от началото си този мач предложи атакуващ и хубав футбол. Пиер-Емерик Обамеянг за домакините самичък против вратаря и Ричарлисон за гостите изпуснаха по едно състояние, преди да се стигне до откриването на резултата.

Това се случи в 7-та минута, когато Месут Йозил центрира съвършено от левия фланг от директен свободен удар и постави топката на главата на Шкодран Мустафи на далечната греда и той я прати около вратаря за 1:0.



Последваха страхотни минути и пред двете порти, а стражите се демонстрираха на висота. Абдуайе Дукуре и Алекс Иуоби изпуснаха по едно състояние за двата отбора, преди да се стигне до размяната на 100-процентови пропуски.

Първо в 27-та минута удар на Ричарлисон от директен свободен удар беше избит от Чех, а при добавката Роберто Перейра прати топката високо над вратата. В идната офанзива Месут Йозил беше изведен зад отбраната и самичък против вратаря от вратарското поле би в тялото му и не можа да открие.

Обамеянг за Арсенал и Роберто Перейра за гостите пропиляха още положения в идващите минути. В последната секунда на продължението на първата част удар на Ричарлисон от директен свободен удар беше избит с тъга от Чех. Така почивката пристигна при един чист гол задатък за "артилеристите ".



Двуострата игра продължи и след подновяването на играта, а в последна сметка се стигна и до втори гол, който може би умъртви интригата. В 59-та минута Хенрих Мхитарян напредна в половината на противника и с великолепен пас в кулоар изведе Обамеянг самичък против вратаря, габонецът го преодоля и на празна врата направи 2:0.



Уотфорд получи късмет да се върне незабавно в мача, откакто незабавно след центъра получи правото да извърши дузпа. Тя беше направена от младия Ейнсли Мейтланд-Найлс, само че от 11-те метра капитанът Трой Дийни трепна и не съумя да преодолее Петър Чех.



Това дефинитивно пречупи гостите и до края на мача те по този начин и не можаха да показват повече от страхотната си игра в нападателен проект, която демонстрираха в първия час от мача.

За сметка на това пък те инкасираха и трето попадение в 77-та минута. Тогава Обамеянг и Мхитарян размениха позициите си и габонецът се прояви като помощник, а арменецът като голмайстор и по този начин беше поставена дефинитивно точката на разногласието.



До края на мача имаше забавни обстановки пред вратата на "стършелите ", само че Орестис Карнезис опази мрежата си от четвърти гол и избави отбора си от разгром. Така всичко завърши при класика.

След тази развръзка Арсенал остава шести с 48 точки, на 10 зад четвъртия Тотнъм и на осем зад петия Челси. Уотфорд остава десети с 36 точки и доиграва сезона, тъй като просто няма по какъв начин да изпадне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР