Арсенал и Уулвърхемптън играят при 2:1 в двубой от английската

...
Арсенал и Уулвърхемптън играят при 2:1 в двубой от английската
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Уулвърхемптън 2:1, вълците намалиха

Арсенал и Уулвърхемптън играят при 2:1 в дуел от британската Висша лига. Букайо Сака откри, Мартин Йодегор удвои.

Срещата започва в 17:00 часа и ще бъде предавана по DIEMA SPORT 2.

На страницата Gong.bg също може да наблюдавате развоя от " Емиратс " минута по минута.

Само шест минути бяха нужни на Арсенал да поведе. Сака получи на фланга и откри сред двама противници Жезус, който запази топката и подаде на Томиясу. Оттам японецът откри по остроумен метод Букайо Сака и британският национал откри с удар с по-слабия си десен крайник в далечния ъгъл.

Още седем минути трябваха на Арсенал, с цел да удвои преднината си. Топка, трансферирала наказателното поле, се озова в Зинченко, който комбинира с Жезус. Украинецът влезе на скорост в пеналта и насочи към точката на дузпата, откъдето Йодегор повиши на 2:0.

Десетина минути след гола на Йодегор, наставникът на гостите трябваше да прави вратарска промяна. Даниел Бентли размени Жозе Са.

Набезите на Арсенал утихнаха, само че в 36-ата минута лондончани можеха да вземат още по-голям задатък. Сака разтегли отдясно наляво, където бе Мартинели. Бразилецът не нанесе изключително добър удар, само че въпреки всичко топката можеше да влети в мрежата, в случай че гредата не бе избавила " вълците " от гол.

В края на първата част Зинченко позволи неточност, която бе напът да изведе Хуан един на един с Давид Рая.

Второто полувреме стартира малко по-лежерно от първото, само че „ топчиите “ имаха своята взможност – Жезус се размина с хубаво центриране на метри от вратата.

Последваха много тихи минути от вицешампиона, преди в 70-ата Букайо Сака да потърсия горния лъв ъгъл с шут отдалеко. Ударът на крилото обаче бе малко по-висок от нужното.

Няколко минути по-късно Йдегор изведе по превъзходен метод Тросар самичък против Бентли, само че белгиецът не приключи добре и стражът се намеси. Резервата на Жозае Са отрази и добавката на Сака.

В 86-ата мивуна Уулвс се върна в мача. Зинченко направи следващата си неточност и този път неточността му бе осъдена. Семедо лиши на украинеца и незабавно насочи към Куня, който с безмилостен удар не остави късмет на Рая. 

Арсенал можеше бързо да върне преднината си от два гола, но Еди Нкетия от добра позиция откри страничната греда.

LIVE / Арсенал - Уулвърхемптън 2:1

1:0 Букайо Сака 6`

2:0 Мартин Йодегор 13`

2:1 Матеуш Куня 86`

 

Арсенал:  Давид Рая, Такехиро Томиясу, Уилиям Салиба, Габриел Магаляеш, Олександър Зинченко, Мартин Йодегор, Деклан Райс, Леандро Тросар, Букайо Сака, Габриел Жезус, Габриел Мартинели

Мениджър: Микел Артета

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР