Арсенал и Уулвърхамптън не успяха да се победят и завършиха

...
Арсенал и Уулвърхамптън не успяха да се победят и завършиха
Коментари Харесай

Арсенал и Уулвърхамптън не успяха да се победят под дъжда в Лондон

Арсенал и Уулвърхамптън не съумяха да се победят и приключиха наедно 1:1 в среща от 11-ия кръг на Висшата лига. Головете означиха Пиер-Емерик Обемаянг за домакините и Раул Хименес за гостите. Със извоюваната точка Арсенал остана на петото място със 17 точки, до момента в който техните посетители са 11-и с 13.

Мениджърът на домакините Унай Емери остави отвън групата капитана Гранит Джака, който влезе в спор с почитателите на отбора, само че за сметка на това измежду титулярите се появи Месут Йозил, който бе пропуснат от испанеца в последните седмици. Капитанската лента за " артилеристите " бе на ръката на Обемаянг.

Гостите започнаха доста по-активно от своите домакини и съумяха да доближат до няколко рискове пред лено в първите няколко минути. Първо Диого Жота бе изведен прелестно от ляво, само че не откри най-хубавото продължение в наказателното поле на " артилеристите ", а минута по-късно Армандт Траоре проби от дясно, само че бе блокиран от Киърън Тиърни. В осмата минута Калъм Чембърс наруши разпоредбите наоколо до наказателното поле против Жота, само че Моутиньо извърши право в ръцете на Берндт Лено.

След 15-ата минута домакините съумяха да пренесат дейностите наоколо до вратата на своя съперник и това бързо даде резултат. В 20-ата Давидш Луиш проби от дясно, центрира по земя към Лаказет в наказателното поле, френският нападател продължи към Обемаянг, който се намираше към точката за дузпа, и за него не представляваше проблем да преодолее Руи Патрисио.

42-ата минута гостите имаха отлична опция да изравнят, откакто Диого Жота центрира от ляво, откри изцяло непокрития Мат Дохърти фронтално против Лено, само че немският пазач отрази удара с една ръка.

Второто полувреме стартира с бърза офанзива на Арсенал при която топката доближи до Александър Лаказет в наказателното поле, той се строполи при конфликт с двама бранители в оранжево. Само две минути по-късно гостите насочиха рисков удар посредством Рубен Невес, само че Лено още веднъж се разтегна добре и отрази удара с лявата си ръка.

76-ата минута гостите съумяха да изравнят посредством Раул Хименес. Бързо изпълнен тъч от дясната страна прати топката към Жоао Моутиньо, а той я продължи съвършено за португалския нападател, който нямаше проблем да преодолее немския пазач на домакините от няколко метра.

В идващите минути и двата тима се пробваха да стигнат до гола, само че гостите изглеждаха по-близо до триумфа. В последната минута на постоянното време Диого Жота съумя с прелестен самостоятелен пробив да излезе очи в очи с вратаря на домакините, само че загуби равновесие преди да успее да нанесе удар по посока на вратата.
СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Премиър лийг 11 кръг, събота 2 ноември  Арсенал 1:1краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР