Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата

...
Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Подарък от Юнайтед и Арсенал изравни

Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата лига с едно от най-вълнуващите дербита в британския футбол. И за двата тима единствената алтернатива е успеха, като „ алените дяволи” са в много по-лошата позиция откъм класиране преди дуела на „ Олд Трафорд”.

Резултатът на този стадий е 1:1 . Скот Мактоминей с брилянтен гол в 45-ата минута откри за домакините. Пиер-Емерик Обамеянг с дежурния си гол изравни в 59-ата минута.

Проследете най-интересното от мача тук с GONG.BG!

..::АКТУАЛИЗИРАЙ НОВИНАТА::..

Арсенал се намира на 8-ото място с 11 точки, до момента в който Юнайтед е отвън топ 10 – 11-а позиция и 8 пункта, единствено на 3 над зоната на изпадащите.

Мениджърът на „ топчиите” Унай Емери прави две промени по отношение на състава, надиграл Астън Вила с 3:2 в предния кръг. Калъм Чеймбърс и Лукас Торейра заеха местата на Ейнсли Мейтланд-Найлс и Дани Себайос измежду титулярите. Сака - на 18 години и 25 дни - става най-младият дебютант-титуляр в турнирен мач сред Арсенал и Манчестър Юнайтед.

В редиците на "червените дяволи " има значително наложителни промени, като Ашли Йънг и Аксел Туанзебе са определени за надлежно десен и ляв бек. Маркъс Рашфорд е подложен на върха на офанзивата, въпреки че в предния кръг получи контузия в дуела против Уест Хем.

------

Най-интересното от мача минута по минута:

64' - П огба - на сантиметри! Юнайтед опита офанзива отляво чред Даниел Джеймс, който опита диагонален шут от към 22 метра. Топката рикошира в тялото на Давид Луис и отскочи към намиращия се към дъгата Погба. Французинът мигновено нанесе техничен удар с десния крайник, който профуча на сантиметри около левия дирек.

60' - О, какъв шанс за Юнайтед, Сака се държи за главата! Калъм Чеймбърс напредна отдясно и съумя да центрира по земята, а пред вратарското поле се подхлъзна бранител на Юнайтед. Това разреши на Сака да стреля несмущаван от към 8 метра. Топката срещна крайници на Линдельоф и мина на сантиметри над гредата.

59 - ГОЛ ЗА АРСЕНАЛ - 1:1! Каква неточност на Туанзебе! Бранителят владеше топката край тъчлинията наоколо до пеналта, само че вместо да подаде на Линдельоф, откри Букайо Сака. Той мигновено комбинира с Обамеянг, който технично промуши топката около Де Хеа. Първоначално страничният арбитър подвигна фрапиращо флага си за засада, само че ВАР се намеси и поправи това, което другояче би било голяма неправда.

55' - Първа промяна в Арсенал - Торейра напусна игра, вместо него Дани Себайос.

52' - Обамеянг се измъкна отдясно и центрира доста добре към Лукас Торейра, който даже можеше да нанесе воле от 7-8 метра. Уругваецът обаче не реализира прекрасен контакт с топката, а крайният резултат не беше изстре. Де Хеа излезе и улови.

46' - НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Футболистите от Юнайтед възобновиха играта от центъра.



45+2' - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ.

45' - ГОЛ ЗА ЮНАЙТЕД - 1:0! Контраатака за домакините посредством Даниел Джеймс отдясно, който завладя много терен и центрира по тревата за Рашфорд, който не съумя да стигне в точния момент до топката, с цел да нанесе изстрел. Той я овладя до аутлинията в пеналта и даде пас към дъгата. Погба там, съзнателно или не напълно пропусна топката, Мактоминей я овляда, а след това шутира около Джака и заби кълбото под сглобката. Лено беше просто фен.



44' - Голяма неточност на Перейра и двойно избавяне от Де Хеа! Андреас Перейра се подхлъзна в личната половина, а Сака пое топката и се устреми напред. В наказателното той шутира около бранител, а Де Хеа мазета. Гендузи дотича и опита добавка, само че испанецът се беше изправил, с цел да избави още веднъж.

43' - Отличен късмет за Юнайтед! Пол Погба лиши топката от Гендузи в центъра и мигновено с пас напред изведе Маркъс Рашфорд. Сократис застигна нападателя, който изпусна мига за пукотевица, а когато опита шут, се хлъзна и не направи прекрасен контакт с топката.

41' - Поредният жълт картон от началото на мача, той отива за капитана на Юнайтед Ашли Йънг. С брутално замахване той удари през краката Матео Гендузи.

32' - Жълт картон за Андреас Перейра от Юнайтед след свиреп шпагат в краката на Гендузи.

30' - Опит на Букайо Сака от отдалеченост да стеря от отдалеченост, топката отлетя високо над задачата. Дотук Де Хеа не е правил нито едно избавяне.

29' - Първи огромен късмет в мача, той бе в интерес на Юнайтед! Трима играчи на Юнайтед нападнаха Гендузи в средата на терена и му лишиха до тъчлинията. Топката с мъничко шанс попадна у Андреас Перейра, който напредна мощно. Бразилецът сподели хубави финтове, с цел да отстрани Сократис, след което шутира с по-слабия си ляв крайник. Бернд Лено с чудесна реакция плонжира вляво и мазета.

27' - Жълт картон за Маркъс Рашфорд от Юнайтед, който връхлетя извънредно жестоко Сократис с шпагат на хлъзгавия терен. За благополучие кракът на нападателя не бе вдигнат високо и по тази причина глобата за Рашфорд не беше по-сериозна.

20' - Защитата на Юнайтед не се оправи напълно със задачата да почисти топката след корнер за Арсенал. Кълбото се оказа отляво у Давид Луис, който центрира сносно към далечната греда. Няколко сантиметра не стигнаха на Обамеянг да отиграе с глава, центрирането беше напълно малко по-високо, в сравнение с бе нужно.

Юнайтед последователно наложи волята си в центъра на терена след по-активните първи минути за Арсенал. Тимът на Унай Емери сякаш все по-плътно се прибира към вратата на Бернд Лено. Дотук обаче чистите положения липсват.

10' - Жълт картон за Калъм Чеймбърс от Арсенал, който несъмнено ще има сложна вечер против Даниел Джеймс.

9' - Корнерът за Юнайтед също докара до напрежение. Хари Магуайър изрично завоюва високата топка против Давид Луис и опита да смъкна към вратарското поле. Там няколко играчи на Арсенал се разминаха, но и Рашфорд не очакваше кълбото да стигне до него. След рикошет в нападателя играта се възобнови с навън.

8' - Отличен извеждащ пас за Даниел Джеймс отляво. Уелсецът нахлу на скорост в наказателното поле и опита ниско центриране. Матео Гендузи с прекрасен шпагат почисти в корнер.

Доста динамични първи минути на срещата. Арсенал на няколко пъти опита диагонални подавания да раздра отбраната на на Юнайтед. Домакините към момента не демонстрират по-отчетлив почерк.

НАЧАЛО НА МАЧА. Първият удар по топката беше за гостите от Арсенал.

Още един път стартовите сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР