Арсенал и Ливърпул оглавиха класирането във Висшата лига, след като

...
Арсенал и Ливърпул оглавиха класирането във Висшата лига, след като
Коментари Харесай

"Ливърпул" и "Арсенал" взеха трудни победи във Висшата лига

" Арсенал " и " Ливърпул " оглавиха класирането във Висшата лига, откакто завоюваха мачовете си от втория кръг на новия сезон. Двата отбора не стигнаха по никакъв начин елементарно до трите точки. " Артилеристите " надделяха " Бърнли " на " Емиратс " с 2:1. Със същия резултат " Ливърпул " победи " Саутхемптън " като посетител.

В третия си мач в границите на осем дни футболистите на " Ливърпул " играха на по-ниско движение от предстоящото. Юрген Клоп не направи съвсем никакви промени, а Садио Мане се върна измежду титулярите, с цел да може " Ливърпул " да разчита на главното си нахлуване с него, Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

От първата минута гостите бяха по-активният тим. Първото полувреме обаче мина мъчно за мърсисайдци, с цел да може едвам в последната минута Мане да се разпише.

Сенегалецът беше обкръжен от двама бранители на " светците ", само че съумя да си освободи пространство и с мощен шут се разписа.


© Reuters

За Мане това беше 15-и гол през 2019 година във Висшата лига.

През втората част " Ливърпул " вкара втори гол, който приближи отбора до успеха. Отново Мане беше в центъра на събитията, като открадна топката в 71-ата минута, откри Роберто Фирмино, който задържа и от границата на наказателното поле се разписа.

В края на мача алените изненадаващо се отпуснаха и заиграха по-колебливо в отбрана. Грешка на вратаря Адриан докара до гол за " Саутхемптън " в 83-ата минута. Испанецът подари топката на Дани Ингс и някогашният нападател на " Ливърпул " се разписа на празна врата.

Само две минути по-късно той беше покрай нов гол, само че не съумя да се разпише.

В първото си домакинство за сезона " Арсенал " победи, като надделя " Бърнли " с 2:1. Успехът за отбора на Унай Емери не пристигна по никакъв начин елементарно, а в герои за " артилеристите " се трансфораха Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг, които означиха головете.

В срещата Емери даде късмет за дебют на новото си попълнение Давид Луиз, който игра в центъра на отбраната. Дани Себайос, взет чартърен от " Реал " (Мадрид), също беше титуляр.

" Артилеристите " започнаха доста добре дуела и от началото обсадиха вратата на гостите. Лаказет изпусна едно състояние в 12-ата минута, само че единствено секунди по-късно при последвалия корнер се разписа.

Французинът получи топката след корнер, завъртя се към оста си и с удар по тревата прокара топката под плонжа на вратаря Поуп - 1:0.

След ранното попадение футболистите на " Арсенал " се успокоиха прекомерно бързо и доста елементарно позволиха рискове пред своята врата. Ашли Барнс пропусна добър късмет за " Бърнли ", само че в края на първата част гостите изравниха.


© Reuters

Нападателят на " Бърнли " се оказа непокрит на доста добра позиция и се разписа в мрежата на " артилеристите ".

През втората част преимуществото беше напълно на страната на домакините. Те вкараха посредством Лаказет в 64-ата минута. Габонецът получи пас от Себайос, мина двама бранители и с диагонален шут порази задачата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР