Арсенал е на крачка от полуфиналите в Лига Европа, след

...
Арсенал е на крачка от полуфиналите в Лига Европа, след
Коментари Харесай

Арсенал разгроми ЦСКА с 4:1

Арсенал е на крачка от полуфиналите в Лига Европа, откакто довечера разгроми с 4:1 ЦСКА (Москва) в първия мач от 1/4-финалите в шампионата. Успехът на "артилеристите " донесоха Аарън Рамзи и Александър Лаказет, които означиха по два гола. Единственото попадение за "армейците " пък бе дело на Головин, написа "Топ Спорт ".

Като запаса за гостите в 74-ата минута се появи и българският национал Георги Миланов, който записа много положителни 20 минути на "Емиратс ", макар отрицателния резултат за неговия отбор.

Истинска голова лекция изнесоха възпитаниците на Арсен Венгер на своя конкурент. Всичко стартира още в 9-ата минута, когато играчите на Арсенал тотално притиснаха своя противник в наказателното му поле и след няколко бързи разигравания, Аарън Рамзи съумя да се измъкне и да означи за 1:0, само че отговорът на гостите от Русия не закъсня. "Армейците " получиха право да изпълнят свободен удар, откакто уелсецът игра с ръка. Зад топката застанаха Натко и Головин, като последният изпрати топката над стената и не остави никакви шансове на Чех.

Малко по-късно, Месут Йозил падна в дребното вратарско поле след шпагат на Шенников. След малко чудене, основният арбитър реши да отсъди дузпа. С осъществяването ѝ се загърби Александър Лаказет, който бе праволинеен от бялата точка за 2:1.

Но попаденията на "артилеристите " не стопираха дотук. Аарън Рамзи бе изтърван от отбраната на ЦСКА (Москва) и Месут Йозил незабавно комбинира с него. Уелсецът блесна с необикновено осъществяване, поемайки топката от въздуха и изпращайки я в мрежата за 3:1 с пета.

Головата мощност се усили още един път в 35-ата минута, когато Месут Йозил подаде към непокрития Лаказет, който остана очи в очи в Акинфеев и се разписа от близка отдалеченост за 4:1.

В заключителните минути отлично пространство се откри пред Муса, само че отбраната на Арсенал съумя да се прибере в точния момент и страничният арбитър подвигна своя байрак за засада преди футболистът на ЦСКА да успее да стреля към вратата. След това, още веднъж Муса финтира Белерин отляво без никакви проблеми и незабавно комбинира с Дзагоев, само че той не съумя да си поеме добре топката и тя бе избита от бранител на Арсенал, а това бяха и последните рискови офанзиви пред една от двете порти за първите 45 минути.

През второто полувреме "топчиите " съвсем затвориха мача и разумно много от офанзивите се трансферираха в "краката " на гостите. В 64-ата минута, Дзагоев съумя да се измъкне от отбраната и да вкара топката в мрежата, само че флагът на страничния арбитър бе вдигнат и попадението бе анулирано поради засада. Въпреки това, още след първия съдийски сигнал за втората част, Рамзи имаше опция да оформи своя хеттрик, само че след удара му кълбото рикошира в съперников бранител и излезе в корнер.

В последните 20 минути лондончани още веднъж се активизираха и притиснаха своя конкурент, само че не доближиха до по този начин търсенето пето попадение. Въпреки това, Арсенал си обезпечи мястото на полуфиналите в Лига Европа на 99% още преди реванша в Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР