Арсенал АД е предприятие с висок рисков потенциал, извършват се

...
Арсенал АД е предприятие с висок рисков потенциал, извършват се
Коментари Харесай

Пенка Митрева: „Арсенал” е предприятие с висок рисков потенциал

„ Арсенал ” АД е дружество с висок рисков капацитет, правят се инспекции на три месеца. Констатираните нарушавания се отразяват с протокол и наставление към работодателя. Това съобщи Пенка Митрева, началник-отдел в Главна ревизия по труда - рисково произвеждане, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Казанлък.

На фона на международната процедура, в тези предприятия съществува риск, каквито и ограничения да предприеме работодателят. Затова, това е рисково произвеждане, което предстои на толкоз чести инспекции от страна на инспекцията по труда. В хода на инспекциите сме спирали надлежно работно съоръжение и уреди, които съставляват непосредствена заплаха за живота и здравето на работещите, добави Митрева. Спирали сме и с акт 11 уреди, които съставляват непосредствена заплаха, акцентира още тя.

БГНЕС напомня, че на 14 март стана случай в цех 3 на " Арсенал ", който взе две жертви. Единият служащ умря същия ден, а другия беше тежко опърлен и умря на идващия ден.

В помещение, където има смесител, миксер за димна примес, а самият миксер би трябвало да се включи в пулта за ръководство, който е изнесен отвън помещението, при затворена врата, по неразбираеми към момента аргументи, двама служащи се озовават вътре с работещ миксер. В този миг случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря единия и тежко обгаря втория. Случаят пое прокуратурата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР