Арсен Венгер заяви, че е несправедливо да бъде критикуван за

...
Арсен Венгер заяви, че е несправедливо да бъде критикуван за
Коментари Харесай

Арсен Венгер не приема критики за последните години от престоя си в Арсенал

Арсен Венгер съобщи, че е незаслужено да бъде подложен на критика за последните години от престоя си в Арсенал.

Французинът, който сега работи за ФИФА, прекара 22 години на мениджърския пост в Арсенал. Той реализира най-големите триумфи в клубната история - Арсенал завоюва купата без загуба през сезон 2003/04 и игра край в Шампионската лига през 2006 година. След това обаче Арсенал влезе в серия от съвсем 10 години без трофей, почитателите желаеха непрекъснато оставката на наставника, който в последна сметка напусна през 2018 година

През предишния сезон Арсенал приключи на осмо място във Висшата лига, което бе най-слабото класиране на отбора за последните 25 години.
В автобиографията си Венгер разкри, че след напускането на клуба се е чувствал доста самотно и го е боляло, само че решението е било в полза на Арсенал.

" Мисля, че хората са прекомерно сурови в оценката си за последните години от престоя ми в Арсенал. През 2016 година ние завършихме на второ място. Лестър стана първенец, само че всички останали тимове също бяха след Лестър, които изгубиха единствено три мача за целия сезон. През 2017 година за пръв път от 20 години не успяхме да се класираме за Шампионската лига, само че завършихме сезона със 75 точки. Хората не осъзнават, само че ние взехме купата на Англия от отбора на Челси, който тъкмо бе станал първенец и се целеше в дубъл. През 2018 година паднахме на финала за купата на Лигата от Манчестър Сити и отпаднахме на полуфиналите на Лига Европа от Атлетико Мадрид единствено с един гол разлика ", сподели Венгер пред английския " Телеграф ".

" Не желая да се извинявам, само че аз дадох най-хубавите години от кариерата си, с цел да развия това, което считам, че беше най-важно - стадиона, който да се изплати, и по този начин да слага Арсенал в позиция, в която може да посрещне бъдещето и да бъде конкурентен на другите тимове. В края на краищата тези цели бяха реализирани и съм най-горд от това, че оставих Арсенал в такива позиции ", разяснява още Венгер.

В неделя Арсенал излиза в един от най-важните мачове за почитателите си - в семейството на Тотнъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР