Арсен Венгер няма да може да води Арсенал в следващите

...
Арсен Венгер няма да може да води Арсенал в следващите
Коментари Харесай

Венгер получи наказание от три мача заради лошо поведение и неподходящ език към съдиите

Арсен Венгер няма да може да води " Арсенал " в идващите му три мача, откакто получи наказване от Футболната асоация на Англия (ФА). Мениджърът на " артилеристите " ще би трябвало да бъде на трибуните в дуелите с " Нотингам " от третия кръг на ФА Къп, първият полуфинал с " Челси " за Купата на лигата, както и гостуването на " Борнмът " от 23-ия кръг на Висшата лига идващия уикенд. Освен това Венгер е санкциониран с 40 хиляди паунда.

Санкцията на французина идва след рецензиите му към съдията на дуела с " Уест Бромич " Майк Дийн. " Арсенал " приключи 1:1 с " дроздовете " на 31 декември, а Венгер беше неудовлетворен от отсъдената дузпа, с която резултатът беше подравнен.

" По време на чуването на самостоятелна регулаторна комисия, мениджърът на " Арсенал " призна, че неговият език и държание след мача на 31 декември са неприемливи и обидни. Той сложи под въпрос качествата на съдията, което е в прорез с разпоредбите ", оповестиха от Футболната асоциация.

До огромна степен глобата на французина се дължи на невъздържано държание след края на мача на " Дъ хоутърнс ". Стана ясно, че той е нахлул гневен в съблекалнята на съдиите, което не е разрешено. Мениджърите в Англия нямат право да влизат при реферите 30 минути след срещата. В правилника това е разказано като " интервал за утешение и изстудяване ".

https://t.co/G1CrMW61wu
— Arsenal FC (@Arsenal) January 5, 2018

За Венгер това е второ наказване в границите на по-малко от година. През предишния сезон той получи глоба от четири срещи, откакто избута четвъртия съдия Антъни Тейлър при успеха с 2:1 над " Бърнли " на 23 януари 2017 година Именно поради това, че наказването е второ за Венгер за година, ФА го санкционира и със сериозна парична санкция.

Мениджърът на " Арсенал " ще може да пътува с отбора си за мачовете в идващите седем дни, като няма възбрана да участва на стадиона. Той обаче ще би трябвало да стои на трибуните, а " артилеристите " ще бъдат водени от асистента му Стив Болд.

Французинът продължи с сериозните си мнения за съдиите и след равенството 2:2 с " Челси " в сряда вечер. Той дефинира дузпата за сините като " неуместна ". На конференцията си преди мача с " Нотингам " Венгер продължи: " Всеки има мнение и моето е 100% жълт картон за Азар. Казвам го от позицията на човек, който е доста дълго време във футбола ".

" Арсенал ", който е притежател на ФА Къп за предишния сезон и има рекордните 13 трофеи от шампионата, гостува на " Нотингам " на " Сити граунд " в неделя следобед.

През предишния сезон при четирите мача без Венгер, " артилеристите " записаха две победи и две загуби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР