Ароматизираните свещи са начин да накарате дома си да ухае

...
Ароматизираните свещи са начин да накарате дома си да ухае
Коментари Харесай

Експерт: Горенето на ароматизирани свещи „увеличава риска от здравословни проблеми“

Ароматизираните свещи са метод да накарате дома си да ухае добре , да добавите осветяване за въодушевление и да се отпуснете. Но изгарянето им може да усили риска от неприятни здравословни проблеми , предизвести специалист, представен от The Sun.

Използването на ароматите е обвързвано с мигрена , раздразнение на очите и гърлото и по-голям риск от респираторни болести , съгласно доктор Тамаш Пандич , експерт по публично здраве в университета Semmelweis в Унгария. Те могат също по този начин да влошат съществуващи положения, като астма. Това е по този начин, тъй като свещите отделят дребни частици от други замърсители, когато горят. Освен че постоянно проветряваме домовете си, най-хубавият метод да подобрим качеството на въздуха в пространствата е да понижим химикалите, които използваме, изясни специалистът.

Той сподели: " Когато става въпрос за реакцията на човешкото тяло, източникът на веществото няма огромна разлика. "

Някои производители на свещи употребяват етерични масла , с цел да избегнат минусите на изкуствените аромати . Но те идват и с опасности за здравето . Например туйонът , открит в етеричните масла, е обвързван с увреждане на нервната система. Докато цинамалдехидът , употребен в някои свещи с мирис на канела, може да аргументи раздразнение на кожата и алергична реакция.

Повечето свещи са направени от парафинов восък - и предходни изследвания допускат, че това може да е причина за рак , само че това към момента е предмет на спор. Някои марки свещи също употребяват фитил , където памукът е завит към различен материал, като метал , произвеждайки токсични сажди , което също може да докара до белодробни проблеми .

Експертът изясни: „ Независимо дали са изкуствено създадени или естествени , всяко непознато за организма вещество крие химически риск . "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР