Ароматите в електронните цигари могат да предизвикат сърдечносъдови болести, инсулт

...
Ароматите в електронните цигари могат да предизвикат сърдечносъдови болести, инсулт
Коментари Харесай

Ароматите за електронни цигари могат да са опасни за здравето

Ароматите в електронните цигари могат да провокират сърдечносъдови заболявания, инсулт и инфаркт, заяви в. " Мирър ".
 

Изследване, извършено от учени от Бостънския университет, демонстрира, че ароматните добавки в електронните цигари могат нарушат функционалността на кръвоносните съдове и вдишването им може да повреди сърцето.
 
 ThinkStock/Getty Images

" Повече възпаления и загуба на азотен окис са някои от първите промени. Те водят до сърдечносъдови заболявания, инсулт или инфаркт, по тази причина се считат за ранни индикатори за болно сърце ", изясни ръководителят на екипа доктор Джесика Фетърман. " Откритията ни сочат, че ароматните добавки могат да имат съществени последици за здравето ",допълва тя.
 

 
Изследваните аромати са на ментол, бадеми със захар, ванилия, канела, карамфил, масло, ягода, банан, ледена прохлада. Анализът сподели, че и деветте аромата повреждат ендотелните кафези , които покриват вътрешната страна на кръвоносните съдове и сърцето. -->
 
 ThinkStock/Getty Images

" Проучването ни сподели, че ароматите в електронните цигари са токсични за белия дроб и сърдечносъдовата система ", сподели доктор Фетърман. " Те подтикват и пушенето измежду младежите ".
 

Учените се надяват, че откритията им ще доведат до нови правила и до възбрана на продажбата и рекламата на електронни цигари измежду младежите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР