Ароматът на кориандъра, кокоса и лимона създават невероятна експлозия, която

...
Ароматът на кориандъра, кокоса и лимона създават невероятна експлозия, която
Коментари Харесай

Сьомга с моркови на тиган със Средиземноморски вкус

Ароматът на кориандъра, кокоса и лимона основават невероятна детонация, която на драго сърце бихме повтаряли още веднъж и още веднъж!

Необходими Продукти

● сьомга - 1 бр. филе
● моркови - 2 огромни бр.
● кокосово масло - 1 с.л.
● морска сол
● кориандър - на зърна
● черен пипер
● лимонен сок - от 1/2 лимон

Начин на подготвяне

Обелвате и нарязвате морковите на жулиенчета. Ако желаете да не ви хрупат, може да ги бланширате на 5 минути, само че аз персонално боготворя леко хрупкавия им усет.

В тиган с незалепващо покритие слагате кокосовото масло и когато загрее слагате морковите.

Посолявате, поръсвате с черния пипер и изстисквате напълно мъничко лимон. Захлупвате тигана с похлупак, като от време на време разбърквате.

Морковите трансформират цвета си, стават по-жълтеникави. Когато трансформират цвета може да ги отстраните от котлона. Не ги оставяйте да се изпържат, концепцията е леко да се задушат. Изсипвате ги в подобаващ съд и ги оставяте встрани.

В същия тиган с мазнината слагате сьомгата. Аз първо я запечатвам от страната на кожата, само че противоположния метод е верния, с цел да се запечатат соковете.

Преди да запечатате частта без кожата, поръсете с кориандър и изцедете останалия лимон. Преди сервиране поръсете с морска сол.

Вкуса на кориандъра, кокоса и лимона основават невероятна детонация, която на драго сърце бих повтаряла още веднъж и още веднъж! Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР