Ароматът е нещо изключително. Той може да предизвика емоции и

...
Ароматът е нещо изключително. Той може да предизвика емоции и
Коментари Харесай

Дамите са луди по тях! 10-те най-скъпи парфюми в света

Ароматът е нещо извънредно. Той може да провокира страсти и мемоари по-бързо от зрението и звука.

Ароматът също оказва осезаемо влияние върху настроението и опита на човек (всеки си спомня, в случай че е седял до някого, който има прекомерно доста или мощен парфюм). Като се има поради, че този мирис ни визира толкоз надълбоко, не е чудно, че парфюмната промишленост се чака да доближи стойност от 45.6 милиарда $ до 2018 година

Вижте 10-те най-скъпи парфюма в света и кое ги прави толкоз скъпи.

Озонът провокира неповторима миризма при удар на мълния. Това е толкоз чисто. Бижутерът Джоел Розентал харесва тази миризма толкоз доста, че се пробва да я запази в бутилка - JAR Bolt of Lightening Perfume , който се продава за 765 $ на унция*.



Joy Parfum от Жан Пату е пуснат през 1936 година За изработката му са нужни 335 рози и 10 000 жасминови цвята, а една унция коства 800 $.



Клайв Кристиан са на извънредно високо парфюмерийно равнище. Техният " Клайв Кристиан № 1 " коства 2 150 $ за унция. И с изключение на аромата, бутилката също не е нещо, което би трябвало да се пренебрегне. Тя е направена от оловен кристал и има карета с елмаз, който тежи 0.3 карата.



Coco Mademoiselle , от сбирката на Chanel Les Grand Extraits, е разказан като тежък, пъстър, зрял мирис. И когато той се освободи, коства 4 200 $ на унция.



Когато излезе през 1998 година, Notorous Ralph Lauren можеше да се купи единствено в Harrods. Вдъхновен от " Стария Холивуд ", той коства 1416 $ за унция.



Poivre е френската дума за пипер и е употребена за наименуване на парфюм от Parfums Caron, който е имал доста пикантни нотки. Считан за неповторим мирис и основан през 1954 година, Caron Poivre коства 1 000 $ на унция тогава, което през днешния ден се равнява на към 8 975 $.



24 Faubourg от Hermes излезе през 1995 година и коства 1 500 $ на унция. Все още можете да го купите, само че единствено на търг. Не е ясно дали формулата е към момента една и съща.



Les Larmes Sacrees de Thebes на Baccarat значи " Свещените сълзи на Тива ". Въпреки че цената на парфюма е 6 000 $, по-голямата част е поради бутилката Baccarat, която е ръчно направена и покрита с аметист.



Clive Christian е първокласна парфюмерийна къща, учредена през 1999 година, когато дизайнерът Клайв Кристиан закупи Crown Perfumery, основана през 1871 година. Ароматът Imperial Majesty коства 215 000 $ за бутилка от 16 унции и в аромата се включват двеста редки съставки.

Самата бутилка, въпреки и празна, коства напълно не малко, поради, че капачката е направена от елмаз и е обшита със злато.



DKNY си сътрудничи с известния бижутер Мартин Катс, с цел да направи бутилка Golden Delicious Million Dollar Fragrance на стойност 1 милион $. Съдържа съвсем 200 жълти сапфира, над 2 000 бели диаманта, розови ярки диаманти, 7-каратов объл сапфир, тюркоаз, розови диаманти, 3-каратов рубин и капачката е с 2.43 карата безукорен жълт елмаз.

Преди да кажете обаче нещо за парфюма, имайте поради, че приходите от търга, на който беше продаден, бяха дарени на фондация " Действие против глада ".



* 1 унция (oz) = 28.3 грама

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР