"Арогантна Франция може да стане враг номер 1 за нас

...
"Арогантна Франция може да стане враг номер 1 за нас
Коментари Харесай

Италия: Макрон е арогантен

"Арогантна Франция може да стане зложелател номер 1 за нас по въпросите на миграцията ", разяснява италианският вицепремиер Луиджи ди Майо. Заради изказванията на Еманюел Макрон, че потоците към Европа са намалели, той сподели, че френският президент няма връзка с действителността.

В събота френският президент Макрон настоя за финансови наказания за страни, които отхвърлят банкет на мигранти с потвърден статут. Заедно с испанския министър председател Санчес той се разгласи за бежански центрове от затворен вид на територията на Европейския съюз. Остри реплики се чуха сред Париж и Рим през последните часове.

Европейската комисия предложи Фронтекс – граничната работа на съюза – да прерасне в европейска гранична полиция. Идеята показа еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос. Според него мигрантската рецесия слага под въпрос самото битие на Европейския съюз и Шенген.

По-рано в търсене на излаз канцлерът Ангела Меркел стартира да разисква двустранни съглашения със съседите на Германия за връщане на бежанци, които към този момент са регистрирани в други страни.

Междувременно Австрия понижава средствата за мигранти за да ограничи новопристигащите и предлага военни по външните граници на съюза, в Унгария трансформираха законите си, с цел да спрат поддръжката за мигрантите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР