Арнолд Алоис Шварценегер се ражда на 30 юли 1947 г.

...
Арнолд Алоис Шварценегер се ражда на 30 юли 1947 г.
Коментари Харесай

Арнолд Шварценегер: Истински боец на 71

Арнолд Алоис Шварценегер се ражда на 30 юли 1947 година в дребното австрийско градче Тал в католическото семейство на Аурелиа и Густав Шварценегер.

Като началник на локалната полиция, който непринудено се причислява към нацистката партия, татко му се отнася строго и у дома. Често се налагало дребния Арнолд да търпи санкции, в това число физически, даже при дребни прегрешения. Докато Густав желал синът му да стане служител на реда, бъдещият артист намирал избавление от ситуацията у дома в екшън филми и на 14-годишна възраст се възпламенява по културизма .

Шварценегер стартира да тренира интензивно, а когато е на 21 година, напуща Австрия и се открива в Калифорния. Там денем работи като строител, а през нощта продължава с тренировките, с цел да сбъдне холивудската си фантазия. По пътя си обаче среща отводи по ред аргументи, измежду които акцента си и дългата фамилия. Въпреки това австриецът си извоюва дребни функции, като първата е на Херкулес през 1970 година

Става притежател на Златен глобус седем години по-късно за ролята си в „ Остани гладен “, само че за неговият огромен пробив се счита осъществяването му като Конан Варварина в едноименния филм от 1982 година , последван от продължение две години по-късно. Най-известната роля на Шварценегер е тази на Терминатора от едноименния филм, излязъл през 1984 година Следват още хитови екшъни и комедии като „ Хищникът “, „ Бунтът на машините “, „ Истински неистини “, „ Ченге в детската градина “ и други.

През 2003 година той се преориентира от шоубизнеса към политиката, а като част от Републиканската партия бива определен за губернатор на щата Калифорния. След края на първия си мандат бива избран отново.


В продължение на 25 години Шварценегер е женен за Мария Шрайвър, от която има 4 деца. През 2011 година обаче двамата се разделят откакто излиза наяве, че артистът има наследник от своя служителка, с която е имал спекулация преди години.
През 2012 година Арнолд Шварценегер оказва помощ за основаването на Институра Шварценегер за държавна и международна политика. Звездата споделя, че президентските избори през 2016 година са първите, на които той не гласоподава за републикански претендент, какъвто тогава е Доналд Тръмп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР