Арно Демар от отбора на FDJ спечели днешния 18-и етап

...
Арно Демар от отбора на FDJ спечели днешния 18-и етап
Коментари Харесай

Арно Демар спечели 18-ия етап на Тура, няма промени на върха

 Френски служител на реда не позна Фрум и го повали на земята  Кинтана завоюва 17-ия стадий в Тура, Томас е все по-близо до триумфа
Арно Демар от тима на " FDJ " завоюва днешния 18-и стадий в колоездачната обиколка на Франция. Състезателят измина дистанцията от 171 км сред Три сюр Без и По за 3:46.50 часа.

Втори на сантиметри зад Демар приключи различен французин - Кристоф Лапорт, а трети остана норвежежът Александър Кристоф.

В последните километри " Bора–Hansgrohe " държаха челни позиции, само че към 3 км преди края Петер Саган изпусна извеждача си Даниел Ос. Проблеми имаха и от " UAE Emirates ", където работеха за Кристоф, а Демар се оказа с най-хубава позиция. Французинът започва по-малко от 200 метра преди финала и беше неосъществим за останалите.



В челото на генералното класиране не настъпиха никакви разбърквания, откакто първите 89 колоездачи приключиха с равно време с това на спечелилия.

Първи в общото нареждане за " жълтата фланелка " е британецът Гераинт Томас (Sky), който води с 1:59 минути пред втория Том Дюмулен (Холандия) и с 2:31 минути пред четирикратния победител Крис Фрум, който е трети.



Утре следва стадий с дължина 200.5 километра, който дава последна опция за катерачите. Колоездачите ще би трябвало да преодолеят шест изкачвания, измежду които са именитите Кол дю Турмале и Кол д’Обиск от Висша категория.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР