Армията вече изготвя предварителни планове за евентуалното й участие при

...
Армията вече изготвя предварителни планове за евентуалното й участие при
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Армията изготвя планове за евентуалното й участие в различни процеси, свързани с извънредното положени

Армията към този момент изготвя предварителни проекти за възможното й присъединяване при разнообразни процеси, свързани с изключителното състояние. Това стана ясно от интервю по БНР на най-висшия военен - началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

Той пое поста единствено преди няколко дни след като първо държавното управление предложи, а след това и президента издаде декрет за неговото назначение, написа segabg.com.

„ Ролята на българската войска във форсмажорните условия е ясна. Извършваме авансово обмисляне. Имаме насъбран опит с органите на Министерство на вътрешните работи. Логиката е да бъдем в помощ на Министерство на вътрешните работи, те са на първа линия. Може да отидем на границата, да помогнем за ограничение на напредване – това са част от вариантите, в които можем да помогнем “, разгласи Ефтимов пред Националното радио. Участието на армията бе позволено със закона за изключителното състояние, само че на процедура за излизането й по улицата би трябвало и умишлен акт на Министерски съвет.

Евтимов разясни, че има два позитивни резултата за Covid-19 на военнослужещи, единият е зад граница, в Букурещ, следва да бъде изписан, а другият случай е от Карлово, лекува се в Пловдив и е нормализиран. " Приоритет е здравето на военнослужещите. Но би трябвало да предприемем ограничения в сходство с ситуацията. Бяхме пред алтернатива дали да стартираме задачите, дежурствата не могат да спрат, плаването на корабите и летенето на самолетите, също “, добави адмиралът. 

По думите му в настоящата обстановка плановете за армията ще останат приоритет, „ допустимо е разсрочване на заплащането им, само че модернизацията върви по проект “. 

Адмирал Емил Евтимов акцентира, че Денят на храбростта и Българската войска – 6-и май, е под въпрос. „ Ще излезем с предложение под какъв формат да създадем тази среща на жителите с Българската войска. Ще намерим най-хубавата форма, само че при всички положения ще отбележим празника “. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР