Армията предприе ударна акция за попълване на оределите си редици,

...
Армията предприе ударна акция за попълване на оределите си редици,
Коментари Харесай

„Пълни редици“: Ето как армията ще попълни оределия строй

Армията предприе ударна акция за попълване на оределите си редици, обявявайки редом много състезания за попълване на незаети места, написа "Монитор ".

Сред тях е този за приемане на военна работа на 25 лекари, който е разгласен от МО, оповестиха от Военното окръжие в Шумен.

Конкурсът е за приемане на военна работа на лица, приключили цивилен, междинни или висши учебни заведения в страната и в чужбина, а вакантни са общо 25 офицерски длъжности за лекари във военните формирования от Военномедицинската академия в София, Варна, Сливен, Пловдив и Плевен.

Изненада! Ще възвръщат Строителните войски в България

Докторите, които решат да сложат офицерски звездички на раменете си би трябвало да са на възраст до 40 години да имат обучение, съответстващо на условията на длъжността - да са лекари, да са годни за военна работа и в частност да нямат друго поданство.

Допълнително предизвикателство за бъдещите войскови лекари е да покрият нормативите за физическа валидност, избрани с акт на министъра на защитата.

Обикновено това са лицеви опори, коремни преси, тичане "совалка " 10 по 10 метра, крос на 1000 метра, тичане на 5 километра, плуване и плуване под вода.

Кандидатите могат да подават документи във военните окръжия до 31 януари.

Заради потребността от лекари в армията през 2017 година стартира образование във висшите медицински учебни заведения у нас на студенти по две нови специалности - боен доктор и военна здравна сестра.

Въпреки акцията „ Бъди боец “ и обстоятелството, че през 2019 година за пръв път постъпилите на работа в оределите армейски редици са били с към 400 повече от напусналите, войската към момента се нуждае от незабавни попълнения.

Така със заповед на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов предходната седмица е даден старт и на конкурс за набиране на 38 военнослужещи в Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) в Пловдив.

Обявени бяха вакантни позиции за „ оператор - сапьор “, „ оператор – санитар “, „ оператор - радиотелеграфист “, „ младши водач “, „ водач – химик “ и други.

За някои от длъжностите е належащо претендентите да имат авиомедицинска валидност за осъществяване на парашутни скокове.

Минималното условие за всички претенденти пък е да имат приключено най-малко приблизително обучение. Конкурсът, който ще се организира на 26 и 27 март включва изпит по физическа подготовка, както и изпит-тест за обща просвета от 100 въпроса и събеседване с претендента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР