Армията най-сетне е във фокуса на финансовата политика на държавата,

...
Армията най-сетне е във фокуса на финансовата политика на държавата,
Коментари Харесай

Радев: Безмълвието на генералите може да струва скъпо на данъкоплатците

Армията най-накрая е във фокуса на финансовата политика на страната, само че това ни слага пред ново тестване дейно и ефикасно парите да се трансфорат в отбранителни качества. Изисква ценене на военната експертиза. Не единствено натоварен разговор сред държавници и военни, само че и дейна позиция на генералитета. Безмълвието през днешния ден може да коства скъпо на подчинените ви и данъкоплатците на следващия ден. Това сподели президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в словото си по време на военния церемониал в София във връзка на Деня на храбростта и празник на Българската войска.

"След десетилетия на неуважение Българската войска би трябвало да заеме своето почтено място в нашето общество и в системата на българската държавност. И това ще стане освен по силата на външните провокации и съюзните ни отговорности, а тъй като армията ни е призвана да бъде стожер на непоклатимост, държавност и парламентарен ред, като институция с високо публично доверие, която би трябвало да бъде опазена от всевъзможни политически вмешателства, уточни Радев.

Според него Българската войска е школа за национализъм и геройство, на отдадени на Отечеството персони, които имат един блян - свободна, мощна и благоденстваща България, на тях изискуем самопризнание и по-добри условия, с цел да могат да извършват почтено своята сложна, рискована и високо виновна задача.

Президентът напомни, че през днешния ден е и Ден на храбростта. Да отдадем дължимото на всички българи, които водят война за истината, въстават против произвола и застоя и отстояват демокрацията, моли президентът и добави, че в тях е вярата за една по-справедлива, по-човечна и просперираща България.

"Малко са страните, съхранили своето име, религия и език през многовековни превратности и тествания и, в случай че през днешния ден България е една от тях, то е, тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово ", уточни Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР