Армията на Украйнапостепенно набира сила в контранастъплението си срещу руските

...
Армията на Украйнапостепенно набира сила в контранастъплението си срещу руските
Коментари Харесай

Украйна постепенно набира сила в контрафанзивата си, каза Столтенберг в Киев

Армията на Украйна " последователно набира мощ " в контранастъплението си против съветските сили. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък в Киев, където направи изненадващо посещаване.

То не беше оповестено авансово заради съображения за сигурност. Това е второто посещаване на Столтенберг в Киев, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

" [Украинските войски] са изправени пред яростни борби, само че те последователно набират мощ ", сподели Столтенберг по време на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски.

" И има ослепителен контрастност: украинците се борят за фамилиите си, бъдещето си, свободата си. А Москва се бори за имперски илюзии ", добави Столтенберг.

Той също по този начин заяви, че НАТО има рамкови контракти на стойност 2,4 милиарда евро за основни муниции, от които 1 милиард евро са твърди поръчки. По думите му сходни контракти ще разрешат на членовете на алианса да попълнят своите ресурси, като в същото време продължат да доставят на Украйна амуниции.

Зеленски от своя страна приказва за потребността на Украйна от повече противовъздушна защита против съветски офанзиви. Той напомни, че Русия при удари против Украйна единствено за миналата нощ.

" И по този начин е съвсем всяка нощ. В изискванията на такива интензивни офанзиви против украинците, против нашите градове, пристанища - които са значими за световната продоволствена сигурност - имаме потребност от надлежно увеличение на натиска върху Русия и надлежно увеличаване на въздушния ни щит ", сподели Зеленски.

Призивът му идва единствено часове откакто управляващите в страната оповестиха за масирана съветска офанзива с дронове през нощта. Украинската войска по-рано сподели, че е унищожила 34 от 44-те ирански дрона Шахед, изстреляни от Русия.

На бойното поле украинските сили са водили 26 борби отблизо разстояние през последните 24 часа, отблъсквайки няколко талази от съветски офанзиви против техни позиции в източния район на Донецк, основно в регионите на Бахмут, Авдиевка и Маринка, заяви още генералният щаб на украинската войска в своята сводка в четвъртък.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР