Армията на Тел Авив смята, че телата на част от

...
Армията на Тел Авив смята, че телата на част от
Коментари Харесай

Израелската армия с акция в болница “Насър”

Армията на Тел Авив счита, че телата на част от заложниците, взети от Хамас след офанзивата на 7 октомври, може би се намират на територията на лечебното заведение. Не излиза наяве дали армията разполага с информация за живи хора, които Хамас държи в болничното заведение като заложници. 

Медицински източници в болница Насер настояват, че израелските сили са разкрили огън, убивайки пациент тази заран и са ранили още няколко души.

Операцията на Израел идва единствено часове, откакто силите подредиха евакуацията на хиляди разселени хора от болничното заведение, която е най-голямото здравно заведение в южната част на анклава. Отворен е филантропичен кулоар, който разрешава на цивилни да изоставен региона и болничното заведение остава функционална, излиза наяве от изказване на армията. 

Няма обаче планове за евакуацията на медици и пациенти на лечебното заведение. Според представител на следеното от Хамас Министерство на здравеопазването израелската войска е поискала от болничния личен състав да реалокира всички пациенти, в това число тези в интензивно поделение, в обособена постройка в болничния комплекс. 

Болницата Насър е затрупана както от голям брой жертви, по този начин и от хиляди приютяващи палестинци в продължение на седмици. Хан Юнис беше в центъра на израелската инвазия в южната част на Газа, която стартира при започване на декември, откакто войските значително поеха контрола над крепостите на Хамас на север.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР