Армията на сирийския президент Башар Асад е установила пълен контрол

...
Армията на сирийския президент Башар Асад е установила пълен контрол
Коментари Харесай

Дамаск твърди, че е поставил под пълен контрол Хан Шейхун

Армията на сирийския президент Башар Асад е открила цялостен надзор над град Хан Шейхун в провинция Идлиб (Идлеб), съобщи Агенция " Фокус ", която цитира РИА Новости. Първоначалният източник на информация е сирийският проправителствен вестник Al-Watan, а Хан Шейхун е мястото, където преди две години Съединени американски щати предприе единствената си огромна директна военна интервенция в Сирия, с обстрел с ракети поради химическа офанзива в града.
Армията управлява автомагистралата Дамаск - Алепо, хълма Нимр, кулата на мобилния оператор " Сириател ", селата Хорш Хан и Вади ал-Фат в южната част на провинция Идлиб.
След договарянията за Сирия в Нур Султан на 2 август в Идлиб влезе в действие " режим на помирение ". Тогава командването на сирийската войска съобщи, че ще спре боевете, в случай че Турция следва руско-турското съглашение, реализирано през септември 2018 година в Сочи. Основният миг беше изтеглянето на тежки и междинни оръжия на бойци на 20 километра от демилитаризираната зона в Идлиб.
Три дни по-късно, на 5 август, армията възобнови интервенцията заради неспазване на изискванията от страна на бандите, които, възползвайки се от затишието, направиха опити да нападат позициите на сирийската войска в северната част на провинция Хама и неведнъж откриваха огън по жилищни региони в покрайнината.
Междувременно в региона навлязоха и турски военни елементи, а рискът да се стигне до война се увеличи неведнъж. Какво се случи - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР