Армията на САЩ започна най-мащабното учение в Европа. Пентагонът съобщи,

...
Армията на САЩ започна най-мащабното учение в Европа. Пентагонът съобщи,
Коментари Харесай

Пентагонът: Армията на САЩ започна най-мащабното учение в Европа

Армията на Съединени американски щати стартира най-мащабното обучение в Европа. Пентагонът заяви, че сухопътните сили на американската войска вземат участие в учението Steadfast Defender 24. Те ще продължат до 31 май.

Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на брифинга на ръководителя на Пентагона Патрик Райдър и на уеб страницата на НАТО.

Програмата за образование ще дава отговор на закани в подтекста на войната на Русия против Украйна. Според представител на Пентагона Съединени американски щати са изпратили военния транспортен съд USS Gunston Hall с съоръжение.

„ Днес означаваме формалния старт на най-голямото обучение на американската войска в Европа, Steadfast Defender 24, като разполагаме военни кораби, оборудвани за събитието “, сподели Райдър.

Според алианса Steadfast Defender 24 ще показва способността на НАТО бързо да разполага сили от Северна Америка и други елементи на Алианса, с цел да укрепи отбраната на Европа.

Армията на Съединени американски щати стартира най-мащабното обучение в Европа

„ Алиансът ще показва способността си да укрепва евроатлантическия район посредством трансатлантическото придвижване на сили от Северна Америка. Defender 2024 ще бъде ясна проява на нашето единение, мощ и увереност да се пазиме един различен, нашите полезности и правила учреден на интернационален ред “, сподели военачалник Кристофър Каволи, висш главнокомандващ на силите на НАТО в Европа

Обучението ще се организира на няколко места, като съответното образование ще продължи до 31 май 2024 година Това ще бъдат първите огромни учения на НАТО, в които ще се ползват нови отбранителни проекти.

„ Те ще покажат, че НАТО може да организира и поддържа комплицирани многостранни интервенции в продължение на няколко месеца на разстояние хиляди километри от Далечния север до Централна и Източна Европа и при всевъзможни условия “, споделиха от алианса.

Отговорът на НАТО на съветските закани

По-рано писахме, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отговори дали НАТО записва подготовката на Русия за възможна нова атака.

Столтенберг описа и по какъв начин НАТО ще помогне на Украйна да се приготви за съветската атака.

Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит съобщи, че алиансът усъвършенства отбраната на балтийските страни.

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР