Армията на САЩ ще остане в Сирия, докато терористичната групировка

...
Армията на САЩ ще остане в Сирия, докато терористичната групировка
Коментари Харесай

Армията на САЩ остава в Сирия до разгрома на ДАЕШ и Асад, да противодейства на Иран

Армията на Съединени американски щати ще остане в Сирия, до момента в който терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) не бъде изцяло разгромена, само че и с цел да противодейства на въздействието на Иран и в края на краищата да помогне за свалянето от власт на сирийския президент Башар Асад.

Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън в тирада в Станфордския университет за американската политика по отношение на спора в Сирия, оповестява " Франс прес ".

" От основно значение е, в полза на националната ни сигурност, да запазим военно и дипломатическо наличие в Сирия ", акцентира Тилърсън.

Според него отдръпване на Съединени американски щати от Сирия би разрешило на Иран да заздрави още повече позициите си в страната, където поддържа режима на Асад.

" Трябва да се уверим,че решаването на този спор няма да разреши на Иран да се приближи до огромната си цел - да управлява региона ", посочи той.

В речта си Тилърсън за пръв път направи връзка сред американското наличие и нуждата Асад да бъде свален от власт.

" Пълно евакуиране на американските военни на този стадий би помогнало на Асад да продължи да тероризира личния си народ ", уточни държавният секретар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР