Армията на Киев проби руските линии в Южна Украйна, каза

...
Армията на Киев проби руските линии в Южна Украйна, каза
Коментари Харесай

Киев проби руските линии на юг

Армията на Киев проби съветските линии в Южна Украйна, сподели основен военачалник пред английски медии този уикенд. По думите му след този значим пробив се чака по-бърз прогрес в региона на Запорожието.


Генерал Александър Тарнавски, който управлява южната контраатака, приказва няколко дни откакто Киев разгласи стратегическа победа при завладяването на южното село Работине.

„ Сега сме сред първата и втората отбранителна линия “, сподели Тарнавски. По думите му „ в центъра на настъплението в този момент приключваме унищожаването на противников елементи, които обезпечават прикритие за оттегляне на съветските войски зад втората им отбранителна линия. Силно минирана територия забави украинските войски, сапьори са прочиствали маршрута пешком и през нощта.

Тарнавски сподели пред The Guardian, че силите на Москва „ просто стояха и чакаха украинската войска “. Той увери, че украинските елементи към този момент се придвижват с бойната техника, а Русия е предислоцирала войски в региона. " Врагът изтегля запаси освен от Украйна, само че и от Русия. Но рано или късно руснаците ще изчерпят всичките най-хубави бойци. Това ще ни даде подтик да нападаме повече и по-бързо ", сподели Тарнавски.

Под командването на Тарнавски украинските войски освободиха южния град Херсон предходната година. Той сподели, че когато Киев стартира контранастъплението си през юни, армията „ прекара повече време, в сравнение с чакахме, в разминирането на територии “. " За страдание, евакуацията на ранените ни беше затруднена. И това също затрудни нашето нахлуване ", сподели той.

Търнавски призна тежки загуби за Киев. " Колкото по-близо до успеха, толкоз по-трудно е. Защо? Защото, за жалост, губим най-силните и най-хубавите. Така че в този момент би трябвало да се концентрираме върху избрани области и да приключим работата. Без значение какъв брой е мъчно за всички ни “, сподели той.

В събота президентът Зеленски съобщи, че отхвърля рецензиите за контраофанзивата. „ Въпреки всичко и каквото и да споделя някой, ние напредваме и това е най-важното. Ние сме в придвижване “, увери той в Telegram. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР