Армията на Канада използва Туитър, за да приветства новобранци от

...
Армията на Канада използва Туитър, за да приветства новобранци от
Коментари Харесай

Армията на Канада набира мовобранци чрез Туитър

Армията на Канада употребява Туитър, с цел да приветства новобранци от всякаква полова ориентировка и полова еднаквост единствено часове, откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще забрани на транссексуалните да служат в армията, съобщи организация Ройтерс, представени ор ДАРИК.

Туитът на канадските въоръжени сили от формалната страница на армията е съпроводен със фотография на група военни, които вземат участие в церемониал със флагове с цветовете на дъгата, веещи се от оръжията им. " Ние приветстваме канадци с всякаква полова ориентировка и полова еднаквост. Присъединете се към нас ", се показва в туита, който включва и хаштагът " Различието е нашата мощ ". Само за час обявата е била споделена 2500 пъти, отбелязва Ройтерс.

Изненадващата серия от туитове на американския президент Доналд Тръмп, с които той разгласи, че транссексуални лица няма да служат в армията на Съединени американски щати под каквато и да е форма, бе наказана като дискриминация с чисто политически претекстове от правозащитни групи и някои депутати и от двете политически партии.

Но оповестеното от Тръмп бе похвалено от консервативни деятели и някои републиканци, отбелязва Ройтерс.

Реакцията на канадската войска припомня туита на премиера Джъстин Трюдо през януари, когато Доналд Тръмп издаде възбрана за пътешестване, засягаща жителите на няколко преобладаващо мюсюлмански страни. " Към тези, които бягат от гонене, гнет и война, канадците ще ви одобряват, без значение от вашата религия. Различието е нашата мощ ", написа тогава министър председателят на Канада.

Обявената от Тръмп мярка за транссексуалните провокира стихия от закани със правосъдни тъжби, оповестява още Ройтерс. От казаното от Тръмп обаче не излиза наяве по кое време мярката би влезнала в действие и дали се отнася за към този момент служещи или единствено за тези, които желаят да влязат в американската войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР