Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки

...
Армията на Израел обяви, че е атакувала от въздуха десетки
Коментари Харесай

Отново ракетни удари на Израел в Сирия

Армията на Израел разгласи, че е атакувала от въздуха десетки обекти в Сирия, съобщи БГНЕС.
В Дамаск се чуха гърмежи, а държавната телевизия разгласи, че Противовъздушна отбрана е отблъснала офанзива против Дамаск и покрайнините.
" Атакувахме доста цели, принадлежащи на иранските сили Кудс и армията на Башар Асад в Сирия. Атаката беше извършена в отговор на стартирането от иранските елементи на ракети от територията на Сирия по посока Израел ", се споделя в изказване на армията, оповестено от вестник Аарец.
Според израелските военни, са били ударени 20 цели, повече от половината от които принадлежали на иранците. Една от задачите е постройка близо до летището на Дамаск, за която се счита, че обитава щаба на Кудс - въоръженото крило на Революционната армия на Иран. Ал Кудс обаче е и наименованието на въоръженото крило на " Ислямски джихад ".
" В 1:20 след среднощ израелски военни самолети изстреляха по цели край Дамаск няколко ракети. Нашата отбрана се изправи против тежката офанзива и прихвана вражеските ракети. Те бяха унищожени, преди да доближат задачите си ", разгласи сирийски боен източник пред агениция САНА. Сирийците споделиха още, че офанзивите са пристигнали от " ливански и палестински територии ".
Кореспондент на Агенция Франс Прес в Дамаск споделя, че е чул няколко огромни детонации.
Откакто избухна гражданската война в Сирия през 2011 година Израел нанесе стотици удари от въздуха на сирийска територия. Израелците дефинират задачите си като " активи на Иран и Хизбула ". Ударите тази нощ пристигнаха откакто противовъздушната защита на Израел прихвана четири ракети, изстреляни от Сирия във вторник сутринта и ориентирани към израелска територия. Според Сирийската обсерватория за човешките права, тези ракети са пристигнали от територии, следени от държавното управление в Дамаск.
Напрежението е продължение на обстрела на Ивицата Газа предходната седмица, при който беше погубен пълководец на групировката " Ислямски джихад ", която е обвързвана с Дамаск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР