Армията на ГЕРБ се е върнала в големите болници и

...
Армията на ГЕРБ се е върнала в големите болници и
Коментари Харесай

КОШМАРИ: ГЕРБ се върна в големите болници, далаверите започнаха

Армията на ГЕРБ се е върнала в огромните лечебни заведения и Здравното министерство, сигнализира пред „ Галерия “ изтъкнат наш доктор. Схемите по източване на пациенти и Здравната каса са възобновени с цялостна мощ.

За задачата са върнати няколко скандални фрагменти на ГЕРБ в министерството. Подчинени разказват министър Асен Меджидиев като почтен човек, само че някой му дърпа конците от горната страна.

Председателят на Националния съвет по цени и реимбурсация на лекарствените артикули (НСЦРЯП) проф. Илко Гетов бе сменен от проф. Мила Власковска. Гетов е академик от интернационална големина, само че дамата е някогашен заместник-министър в кабинета на ГЕРБ.

Другата значима кадрова смяна от държавното съвещание беше реабилитация на още един герберски зам.-министър – доктор Бойко Пенков. Той ще оглавява Комисията по бистрота по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина като представител на страната в нея.

Шефовете на няколко експертни комисии също са сменени от остарели фрагменти, уволнени от кабинета „ Петков “.

Показателно е, че също по този начин небрежно бяха отстранени шефовете на „ Александровска “ и „ Чирков “, които съумяха да пресекат течове за десетки милиони левове. Мъти се още веднъж и водата в „ Пирогов “, а в състезанието за нов началник на Онкото са познати хиени, отстранени за злоупотреби.

Властта посегна и на варненската болница „ Света Марина “, която се оправя чудесно, само че беше пришита изненадващо към локалния Медицински университет.

„ Схемите са старите. Давам образец със сърдечната хирургия. Вносителите на стентове, да вземем за пример, са на компании, в които шефовете имат съдружничество.

Лекарите изписват най-скъпите пътеки, като постоянно против тях се доставят евтини материали, несъответстващи на документите. Един път, животът на пациента е заплашен, повторно се изпомпва крепко здравната каса, която реже други здравни пътеки. Ужасът е цялостен. Върнахме се 2 и повече години обратно ”, показа фамозният доктор пред вестника.

Най-голямата драма е в болница „ Чирков ”, където млади лекари плачат, че професор Генчо Начев се е върнал на бял кон. Преди време bTV разкри по какъв начин ветеранът е прибрал близо 1 милион лв. за три години, защото е записан като опериращ на множеството „ касови “ интервенции.

Реклама

Проф. Начев се оправда, че пациентите си го желаят. Според млади лекари обаче нуждаещите се от незабавни сърдечни интервенции просто са принуждавани от човек в болничното заведение да се подписват под сходно предпочитание.

За похлупак в болница „ Проф. Александър Чирков “ гръмна скандал с подписка за промяна на името. Пак съгласно хора от личния състав това става принудително.

Дори лекарят на годината професор Иво Петров се възмути обществено, че името би трябвало да остане в памет на легендата професор Чирков.

За похлупак старите схеми в опазването на здравето желаят връщане единствено на хартиените предписания. Според осведомени това е още една стъпка обратно към корупция и опция за далавери.

„ Никога не е ставало въпрос да се вкарат единствено и само електронни предписания. Бяхме планували изключение: когато лекарят е отвън лечебното заведение, да може да предписва рецепта на хартия. След това, посредством особено мобилно приложение, да предпише медикаментите и електрон-но ”, изригна проф. Сербезова, някогашният здравен министър.

„ Ето за какво не дава отговор на истината внушението, че все още не се позволява определяне на лекарствени артикули на хартия.

Думи като „ единствено ” и „ само “ и словосъчетания като „ липса на интернет “ и „ малко обитаемо място, „ по време на стихия ”, както и въпроси като „ по какъв начин ще предпиша медикаменти отвън лечебното заведение? “ и „ по какъв начин да предпиша медикаменти, в случай че мобилният ми телефон не работи? “, се употребяват за подклаждане на страхове и опасения

Работа на здравния министър е да откри пресечна точка сред всички страни, а не да търси „ комфортен “ мотив за стопиране на едно положително и потвърдило изгодите си начинание.

Реанимирането на хартията в опазването на здравето, е скок към непрозрачността и невъзможността да имаме цялостна картина за лекуването на пациентите в България.

В изявление изяснявам гледната си точка по тематиката с електронните предписания и по какъв начин хипотетични обстановки стопират българското опазване на здравето да върви към бистрота и да е от изгода за нас, пациентите ”, сподели още проф. Сербезова, която преди време беше дадена на прокурор от ГЕРБ за всяване на боязън със старта на Covid пандемията. Съдът разумно я оправда по всички обвинявания.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР