Армията на Етиопия е екзекутирала бързо няколко десетки цивилни“ и

...
Армията на Етиопия е екзекутирала бързо няколко десетки цивилни“ и
Коментари Харесай

Армията на Етиопия е обвинена в извършване на военни престъпления в региона Амхара

Армията на Етиопия е „ екзекутирала бързо няколко десетки цивилни “ и е направила други военни закононарушения в северозападния район Амхара по-рано тази година, съобщи Human Rights Watch (HRW), защото прикани Организация на обединените нации да стартира без значение следствие.

Инцидентът в град Мерауи в края на януари беше измежду най-смъртоносните за цивилни, откогато започнаха боевете сред етиопските федерални сили и милицията Фано в размирния район през август, се споделя в отчет на основаната в Ню Йорк правозащитна група в четвъртък.

„ Цивилните още веднъж поемат тежестта на армията, настояща безнаказано “, сподели Летисия Бадер, заместник-директор за Африка в HRW.

„ Бруталните убийства на цивилни в Амхара от страна на етиопските въоръжени сили подкопават изказванията на държавното управление, че се пробва да вкара закон и ред в района. “

Няма неотложен коментар от етиопското държавно управление или армията, само че настрана следствие, извършено от назначената от страната Етиопска комисия по правата на индивида,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР