Армията и жандармерията се включват в борбата с африканската чума

...
Армията и жандармерията се включват в борбата с африканската чума
Коментари Харесай

Армията и жандармерията се включват в борбата с африканската чума по свинете

Армията и жандармерията се включват в битката с африканската чума по свинете. Това стана ясно след среща сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, управлението на Българската организация по сигурност на храните, и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, съобщи БГНЕС.
Земеделският министър заяви още, че през днешния ден са пламнали две нови огнища на болестта. Към момента в страната има 15 такива на инфектирани прасета в персонални стопанства, други 15 диви също са инфектирани. Взето е решение да се дават по 150 лева на ловни дружинки за отстрел на диви прасета в 20-километровата карантинна зона край огнищата. Засилва се контролът на всяка преминаваща кола в карантинната зона. До края на деня от Министерство на околната среда и водите ще оповестят ограничения за битка с чумата в националните паркове.
Засилва се и контролът по пристанищата, летищата и гарите. Всички съдове за боклук ще бъдат усърдно дезинфекцирани. Министерство на вътрешните работи ще ревизира със засилен надзор преминаващите коли по граничните пунктове. В карантинната зона ще се ревизира и всяка кола, която придвижва локални артикули и живи животни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР