Армия от плеймейтки поведе кампания срещу зоопаркове и циркове. Родните

Армия от плеймейтки поведе кампания срещу зоопаркове и циркове. Родните ...

Плеймейтки скочиха на цирка: Забранете номерата с животни!.


Армия от плеймейтки поведе кампания срещу зоопаркове и циркове. Родните красавици бранят дивите животни и настояват те да бъдат пуснати на свобода, научи HotArena.

Гентиана Халити оглави движението на моделките, които са против затварянето на животни в клетка. „Защо изобщо в XX-ти век е разрешено да има атракции с животни?! Това са изтезания!

Що за забавление това? Било образователно за децата... Ами пуснете им документален филм.

Образователно ли ще бъде да затворят хора с недъзи, за да ги наблюдаваме и изучаваме?! Аз лично не виждам защо животът на едно живо същество е по-маловажен от този на други!”, поде кампания плеймейтката.

Подобно на приятеля си Азис и тя редовно спасява бездомни кучета. Но за разлика от него не може да ги прибере в дома си, пише "България днес".

„И аз подкрепям! Но изниква също и въпросът защо създаваме и убиваме животни, за да ги ядем?! Изначално светът ни е жесток и несправедлив!”, негодува и манекенката Христина Тушева.

От 2015 година законът забранява дресура на диви животни, като на манежа могат да се извеждат само домашни животни–котки, кучета, коне, крави, овце, кози и птици. В редица страни все още е разрешено използването на екзотични животни, но само при условие, че са родени и отгледани в цирка.

Още тогава Александър Балкански заяви, че цирк без животни не е цирк. „Това е незаконно. Всички животни, които се дресират в цирковете, са родени в цирка. Щом при мен се раждат и живеят животните, защо да не работят?”, обоснова се Балкански.

Източник: hotarena.net