Армия от 100 000 китайски патици е готова да нахлуе

...
Армия от 100 000 китайски патици е готова да нахлуе
Коментари Харесай

Стохилядна армия от китайски патици е готова да нахлуе в Пакистан ВИДЕО

Армия от 100 000 китайски патици е подготвена да нахлуе в прилежащ Пакистан.

Целта на нашествието е да бъдат атакувани рояците от скакалци, които заплашват земеделската годишна продукция и доставките на хранително артикули за целия район, написа Bloomberg.

Според учени от Китайската селскостопанска академия патиците са същинско биологично оръжие, което може да се употребява в битката с вредителите по-ефективно от пестицидите.

Проектът е създаден взаимно с университети в Пакистан.

"Duck troops " gather at the border to face locust swarms pic.twitter.com/1J4r3dmmJk
— CGTN (@CGTNOfficial) February 19, 2020
Една патица може да изяжда по 200 скакалеца на ден.

Пернатите дивизии първо ще бъдат изпратени на обучение в китайската провинция Синдзян, а по-късно се чака да потеглят на първата си задгранична задача.

Нашествията на пустинни скакалци се популяризират бързо в целия район от Източна Африка до Южна Азия, унищожавайки големи площи със аграрни култури и пасища.

В композиция с неприятните метеорологични условия тази година може да се окаже една от най-лошите за пакистанските земеделци.

Вредните инсекти се трансферират и в прилежаща Индия.

Рисковете за Китай също са съществени, защото страната споделя сухоземна граница и с Пакистан, и с Индия.

По-рано тази седмица група китайски специалисти в региона на земеделието посетиха Пакистан, с цел да се срещнат от близко с ситуацията и да предложат решения за справяне с напастта.

В същото време Пакистан предизвиква и личните си жители да ядат скакалци. Според локалните управляващи насекомите са подобаваща съставна част за обичайна фалшификация къри, а също по този начин могат да бъдат приготвяни и непосредствено на барбекю.

Африка е прегледен образец за евентуалното опустошително въздействие на скакалците върху земеделието.

В последните пет години цената на ограниченията, които се взимат против рисковите вредители, се е удвоила и към този момент доближава 128 милиона годишно.

Засегнати са от ден на ден страни от източната част на континента, по данни на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации.

Китай обаче се надява, че директната намеса на патешките подразделения може да помогне за преодоляването на обстановката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР