Армин Лашет, кандидатът за германски канцлер от консервативния блок на

...
Армин Лашет, кандидатът за германски канцлер от консервативния блок на
Коментари Харесай

Лашет: Правителство на Германия ще бъде екстремна заплаха“ за Европа

Армин Лашет, претендентът за немски канцлер от консервативния блок на Християндемократически и Християнсоциалния съюзи (ХДС/ХСС), предизвести в четвъртък, че държавното управление, включващо крайната Левица ще бъде " рискова опасност " за Европа , заяви Politico. Малко повече от седмица преди изборния ден, Лашет атакува своя противник за канцлерския пост, социалдемократа Олаф Шолц, за това, че отхвърля да изключи коалиция с Левицата. Той предвижда, че Шолц, чиято партия е водеща в допитванията, ще се опита да образува държавно управление със Зелените и Левицата , в случай че е математически допустимо. Забележките на Лашет в Хамбург бяха опит да се употребява главната линия на офанзива на ХДС/ХСС против Шолц от последните дни и да се приложи към европейския подтекст. ХДС/ХСС е на второ място в предизборната конкуренция с 21 % , на 4% зад социалдемократите, съгласно социологическите изследвания на POLTICO.
 Армин Лашет желае да води Европа, само че го считат за отстъпчив и фигурант
Армин Лашет желае да води Европа, само че го считат за отстъпчив и фигурант

Иска да наследи Меркел, само че е нейно неясно копие, а " геополитическият ландшафт се трансформира фрапантно, с огромни последствия за Германия и Европа "

" Ако крайната левица взе участие в немско държавно управление, това би било рискова заплаха за европейския план ", сподели Лашет в тирада за Европа, проведена от локална бизнес асоциация. Той сподели, че Левицата е " отхвърлила всяка стъпка за по-тясна европейска интеграция " като договорите от Маастрихт , Ница и Лисабон, а също по този начин се опълчва на споразуменията за свободна търговия. Лашет също подлага на критика партията за отхвърли да даде единодушието си в Народното събрание за неотдавнашната немска военна задача за избавяне и евакуация в Афганистан. Правителството, включващо Левицата, " би имало опустошителни последствия за Европейски Съюз, както във връзка с политиката за сигурност , по този начин и във връзка с комерсиалната политика ", сподели той.
 Изборът на консерваторите в Германия е Армин Лашет
Изборът на консерваторите в Германия е Армин Лашет

Берлин търси излаз от рецесията

Лашет и други политици от дясноцентристкия алианс на ХДС/ХСС-включително канцлерът Ангела Меркел, която ще се отдръпна след изборите след 16 години на власт - ускориха предизвестията през последните седмици, че Шолц може да се опита да образува държавно болшинство, като включи извънредно лявата партия. Противниците им отхвърлят тези обвинявания и " заплашванията " и обявиха, че те са резултат от сложната обстановка , в която се намира ХДС/ХСС, откакто изостава от ГСДП в допитванията. Левицата отвърна на обвиняванията на Лашет.

" Шолц отхвърли да изключи обединението с Левицата, само че съобщи, че всеки държавен сътрудник би трябвало да поддържа мощен Европейски Съюз , както и да поддържа трансатлантическото партньорство и участието в НАТО - което Левицата сега не прави. Лидерът на парламентарната група на Левицата Дитмар Барч съобщи тази седмица, че напускането на НАТО - цел, която от дълго време се постанова от твърдата база на партията - няма да бъде алена линия при възможни съдружни договаряния. В две речи в Хамбург в четвъртък Лашет също сподели, че Европейски Съюз " би трябвало да направи нов подтик с новата администрация на Съединени американски щати ", с цел да възобнови трансатлантическите търговски договаряния. Той сподели още, че Европейската зелена договорка би трябвало да бъде обвързвана с конкурентоспособността и пазарно насочените решения , които резервират работните места. Европа би трябвало да се трансформира в модел за подражателство, който може да покаже на други страни, че е вероятен зелен преход, без да се стига до индустриалния крах, сподели Лашет. Говорейки за спора в областта на върховенството на закона на Европейска комисия с Унгария и Полша, Лашет прикани за разговор и повече схващане. " Трябва да настояваме за общо правосъдно пространство, също и за самостоятелност на съдиите, само че също по този начин би трябвало да спремт тези лекции за това по какъв начин другите би трябвало да живеят ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР