Армии от кърлежи са плъзнали в тревните площи в парковете

...
Армии от кърлежи са плъзнали в тревните площи в парковете
Коментари Харесай

Кърлежи нападнаха парковете на София

Армии от кърлежи са плъзнали в тревните площи в парковете и градинките в София, предизвестяват от Столична община. Екипи към този момент са направили двукратни обработки против нашествениците, само че дъждовете през последните дни забавят заличаването им.

За цялостната успеваемост в действието на препаратите е нужно изсъхнало време най-малко 24 часа след напръскване, само че сега това е невероятно и съществуването на влага и подобаваща температура благоприятства развиването и размножаването на третираните организми.

По информация от нощес от главата на едно дете през вчерашния ден са били извадени над 50 кърлежа след разходка в Южния парк с родителите му. При това в първа и втора част на Южния парк са били осъществени към този момент две обработки против кърлежи.

Обработките в София се правят при окосени тревни площи и изсъхнало време най-малко едно денонощие, оповестиха от Столична община. Използват се препарати, утвърдени от Министерство на здравеопазването.

Екипи са третирали също Борисова градина, Градската градина, градина Докторски монумент, Северен парк и други

Обработени са против кърлежи и зелените площи в регионите Красно село, Възраждане, Оборище, Изгрев, Лозенец, Триадица, Илинден, Искър, Овча Купел, Люлин, Банкя, Панчарево, Кремиковци, Витоша, Връбница, Слатина и Подуяне.

Обработките се правят рано заран до 10:00 часа, а против комари - късно вечерта след 20:00 часа.

При получени сигнали от жители на общински терени към районните администрации, местата се подават на компанията реализатор за спомагателни третирания.

Обработките на зелените площи в междублоковите пространства, се правят по възлагане на районните кметове.

Специализираният надзор се реализира от специалисти на Столичната РЗИ. Препаратите, които се употребяват, са позволените според нормативните условия.

График за осъществяване на обработките се разгласява на интернет - страницата на Столична община и на видно място в районната администрация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР