Армейското ведомство сложи на тезгяха нова порция терени, които не

...
Армейското ведомство сложи на тезгяха нова порция терени, които не
Коментари Харесай

Военните пускат на тезгяха имоти за над 10 млн. лева

Армейското ведомство постави на тезгяха нова порция терени, които не се употребяват от войската и се водят „ с отпаднала необходимост”. Този път Министерството на защитата (МО) изкара на пазара за парцели 17 някогашни терена със здания, хранилища, казарми и т.н за над 10 млн. лева, написа "Труд ".

Имотите са оповестени на търг с скрито наддаване и са в регионите на Кресна, Пловдив, Пазарджик, Шумен, Варна и Ловеч.

Най-скъпо се продава аграрен парцел в Пазарджишкото село Черногорово, който ще започва на търга с цена над 2,5 млн. лева Той е и максимален – 1054,5 дка с 1 постройка от 36 кв.м. Друг безценен парцел, който се предлага е в гр. Варна, местността „ Кара тепе” и е доста по-малък – единствено 84 дка.

Но защото е до морето, наддаването на търга за него ще стартира от 1 953 150 лева За близо 2 млн. лева ше стартира и наддаването за парцел от 1142 дка с 5 здания със застроена площ2249 кв. м. в с. Слатина, околност „ Кремъка”, община Ловеч.

МО е най-богатото на парцели държавно ведомство. Сега непотребните терени, които не се употребяват от армията, са над 800. Те са държавна благосъстоятелност и по закон се продават единствено на търг с наддаване. Стартовата цена се дефинира от данъчната оценка плюс 10% завишение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР