Армейски генерал Сергей Суровикин, който преди малко повече от седмица

...
Армейски генерал Сергей Суровикин, който преди малко повече от седмица
Коментари Харесай

Руският генерал Армагедон: Ситуацията на Херсон е напрегната

Армейски военачалник Сергей Суровикин, който доскоро повече от седмица на обединената група съветски сили в Украйна, даде първото си изявление, в което назова ситуацията на Херсонското направление напрегната и съобщи, че не изключва " вземането на сложни решения ".

Интервюто със Суровикин е излъчено по телевизионния канал " Россия-24 ". Наред с други неща, генералът за пръв път призна за сложната обстановка , в която се намират съветските войски край Херсон, за която украинските управляващи и външните наблюдаващи приказват от седмици.
 Кога Херсон ще бъде освободен?
Кога Херсон ще бъде освободен?

Прогнози на специалисти

Според съветския командващ " НАТО изисква от Киев настъпателни интервенции " в посока Херсон, " без да се преценява с каквито и да било жертви - както в самата ВСУ, по този начин и измежду цивилното население ".

По-нататъшните проекти на Русия във връзка с Херсон ще зависят от развиването на военната и тактическата обстановка, сподели Суровикин и добави, че не изключва " вземането на сложни решения ". Той се базира и на хипотетични данни " за допустимо потребление от Киев на неразрешени способи за водене на война край Херсон , подготовка на ракетен удар по язовира на Каховската водноелектрическа централа ".
 Евакуацията в Херсон била нужна за
Евакуацията в Херсон била нужна за " пречистване " на територията

Пращат хората " за отмора и възобновяване в Русия "

Независими наблюдаващи нееднократно са изтъквали, че откакто украинските въоръжени сили са употребявали американски системи HIMARS, с цел да извадят от строя няколко моста над река Днепър и нейните притоци, съветската формация на западния бряг на реката е останала без обикновено доставяне, което слага под подозрение самата опция съветските войски да удържат Херсон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР