Арменското министерство на отбраната обяви, че боевете в Карабах са

...
Арменското министерство на отбраната обяви, че боевете в Карабах са
Коментари Харесай

Армения обвини, че Азербайджан е започнал ново настъпление в Карабах

Арменското министерство на защитата разгласи, че боевете в Карабах са обновени, предава

Според известието на арменските военни, азербайджанската войска е въобновила настъплението си в  южната част на непризнатата Нагорно-Карабахска република.  Според министерството, офанзивата се организира в региона на две села, а поделенията на арменската войска   " предприема адекватни ограничения ".

В края на септември започнаха боеве в Нагорни Карабах, които се трансфораха в продължение на дългогодишния конфликт, който пламна през 80-те години. Военните дейности доведоха до цивилни жертви. Страните направиха няколко опита за подписване на помирение, само че единствено тристранното съглашение, реализирано на 10 ноември с посредничеството на Русия, беше сполучливо, прибавя съветската организация. Азербайджан и Армения се споразумяха да прекратят огъня и да обменят телата на мъртвите. Съгласно съглашението Ереван трансферира областите Келбаджар, Лачин и Агдам на Баку. В Карабах бяха ситуирани съветски миротворци.

От среднощ в събота се анулира военното състояние в Азербайджан, оповестяват в това време международните организации. За анулацията му гласува парламента по предложение на президента Илхам Алиев. Военното положение бе въведено на 28 септември поради ескалацията на спора в Нагорни Карабах.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР