Арменският външен министър Зохраб Мнацаканян заяви в интервю за Ерусалим

...
Арменският външен министър Зохраб Мнацаканян заяви в интервю за Ерусалим
Коментари Харесай

От Армения призовават Израел да спре да продава оръжие на Азербайджан

Арменският външен министър Зохраб Мнацаканян съобщи в изявление за " Ерусалим пост ", че Израел би трябвало да спре да продава оръжие на Азербайджан, съобщи БГНЕС.
Според министъра, продажбата на оръжие в Баку носи смъртна заплаха, поради потреблението му против гражданска инфраструктура и цивилни лица.
" Постоянно ще повдигаме този въпрос. Той постоянно ще бъде неразделна част от нашия дневен ред както на двустранни, по този начин и на многостранни платформи. Израел би трябвало да спре този гибелен бизнес с Азербайджан ", се споделя в изявлението на Мнацаканян, оповестено на уеб страницата на външното министерство.
Сблъсъкът на арменско-азербайджанската граница продължава от 12 юли в прилежащите региони - Товуз и Тавуш, които също граничат с Грузия и се намират на няколкостотин километра от Нагорни Карабах. По-късно Министерството на защитата на Азербайджан съобщи, че изострянето на ситуацията се простира и в регионите на Карабах Агдам, Хохавенд, Физули, Джебраил, Горанбой, Татар. Арменското министерство на защитата от своя страна оповестява за стрелби единствено в северната част на границата, на стотици километри от Карабах и наоколо до Нахичеванската самостоятелна република. Ситуацията в Карабах остава относително спокойна.
Според Баку 12 азербайджански бойци, в това число един военачалник, са убити вследствие на граничния спор. Арменската страна оповестява за гибелта на шестима бойци, както и раняването на девет бойци и един граждански. Азербайджан и Армения трансферират виновността за обстрела един върху различен.
Редица страни и интернационалните организации показаха угриженост по отношение на обстановката на арменско-азербайджанската граница и приканиха страните към разговор. Руското външно министерство разгласи готовността си да работи като медиатор за стабилизиране на обстановката в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР