Арменският стоманолеяр Аркадий Мгдсян от град Алаверди се прочу в

...
Арменският стоманолеяр Аркадий Мгдсян от град Алаверди се прочу в
Коментари Харесай

Не е за хора със слаби нерви! Стоманолеяр от Армения бърка с гола ръка в разтопения метал

Арменският стоманолеяр Аркадий Мгдсян от град Алаверди се прочу в Мрежата, като си подложи голата ръка под струята разтопен метал, без да получава изгаряния. Видеото до в този момент е гледано към този момент 1,5 милиона пъти.

Самият Мгдсян, който в американските обществени мрежи назовават „ безсмъртния руснак”, признал, че не очаквал такава известност и не мислел, че видеото ще получи такава популярност. Според него, на видеото е запечатана многолетна традиция.

„ Това, което вие наричате трик, го вършат всички и освен металурзите от нашия град. Това е своебразна традиция за посвещаване в металургията и за 250-годишнината история на завода в Алаверди всички млади експерти минават през него, когато доближат особено ниво на майсторство” – споделил Мгдсян.

Според неговите думи, тази „ полушега, полутайна” е бит при алавердските металурзи.

Той отбелязал, че феноменът на екстремалната проява се изяснява с резултата на Лайденфрост, когато сред течността и разтопения метал се образува пласт пара. „ Ако добре си намокриш ръката преди потапяне в разтопената маса, парите за елементи от секундата ще защитят кожата от изгарянето” – пояснил Мгдсян. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР