Арменският президент Армен Саркисян подписа указ за освобождаване от длъжност

...
Арменският президент Армен Саркисян подписа указ за освобождаване от длъжност
Коментари Харесай

Новият арменски премиер започна с уволненията

Арменският президент Армен Саркисян подписа декрет за освобождение от служба на ръководителите на службата за сигурност и на националната полиция по предложение на новоизбрания министър председател Никол Пашинян, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Уволненията на полицейския началник Владимир Гаспарян и шефа на Службата за национална сигурност (СНС) Георги Кутоян последваха избора на Пашинян за министър-председател тази седмица. Пашинян заяви във Facebook, че е изискал от президента да освободи двамата от заеманите длъжности. По закон полицията и СНС са подчинени на премиера. Гаспарян беше отпред на полицията от 1 ноември 2011 година, а Кутоян оглавяваше службата за сигурност от 12 февруари 2016 година

Също през днешния ден министърът на финансите Вардан Арамян заяви във Facebook, представен от организация РИА, че подава оставка преди сформирането на новия кабинет на Пашинян. Арамян беше финансов министър в предходното държавно управление отпред с някогашния президент Серж Саркисян, който беше заставен да подаде оставка на 23 април след всеобщи митинги.

След избирането на Пашинян за министър председател на 8 май ръководещата до тогава Републиканска партия съобщи, че минава в съпротива и се отхвърля от всички държавни постове. Пашинян подписа през днешния ден първия си декрет и назначи Едуард Агаджанян за началник на администрацията на министър-председателя, заяви пресслужбата на премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР