Арменският опозиционен лидер и единствен кандидат за премиерския пост Никол

...
Арменският опозиционен лидер и единствен кандидат за премиерския пост Никол
Коментари Харесай

Опозиционерът Пашинян предупреди с политическо цунами“, ако не бъде избран за премиер на Армения

Арменският опозиционен водач и единствен претендент за премиерския пост Никол Пашинян предизвести през днешния ден депутатите с „ политическо цунами “, в случай че не бъде определен на поста от Народното събрание, съобщи Агенция Франс Прес.

Докато течеше съвещанието на Народното събрание в Ереван, към постройката имаше 20 000 последователи на опозиционния водач, които скандираха „ Пашинян е министър председател “. 

„ Има информация, че (бившите президенти) Серж Саркисян и Роберт Кочарян – известният тандем, възнамеряват да си върнат властта “, сподели Пашинян на депутатите.

„ Предупреждавам ви да не се заблуждавате, вземайки толерантността на националното придвижване за уязвимост, тъй като тя може да докара до същинско политическо цунами ", добави Пашинян, който е народен представител от дребната опозиционна партия „ Елк “ и водач на протестното придвижване.

Обръщайки се към народа, той съобщи: „ Искат да открадната вашата победа, не стойте у дома, а тръгвайте към Площада на републиката, наводнете града, излизайте на улиците “.

Във видеопослание от тази заран опозиционният водач съобщи, че ръководещите ще попречат на кандидатурата му. Той твърди, че това било решено на среднощно съвещание на ръководещата Републиканска партия.

На Пашинян не му доближават 6 гласа от нужните 53 в 105-местния парламент, с цел да бъде определен. Той разчита на отцепници от Републиканската партия, с цел да получи това болшинство.
На 23 април Серж Саркисян подаде оставка след по-малко от седмица като министър председател под натиска на демонстрации, които го упрекнаха в присвояване на властта. В предходните 10 години той бе президент и промени конституцията, с цел да трансферира главните пълномощия от президента на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР