Арменските власти обявиха днес извънредно положение от 16 март до

...
Арменските власти обявиха днес извънредно положение от 16 март до
Коментари Харесай

Извънредно положение в Армения заради Ковид-19; Грузия затвори границите за чужденци

Арменските управляващи оповестиха през днешния ден изключително състояние от 16 март до 16 април, с цел да забавят разпространяването на епидемията от ковид, съобщи Ройтерс.

Армения, която до момента е удостоверила 30 случая на ковид, затвори границите си със прилежащите Грузия и Иран.

Грузинските управляващи от 00.00 ч.на 18 март вкарват възбрана за влизане в страната на непознати жители, заяви ТАСС. Узбекистанските железници оповестиха, че стопират от през днешния ден до 5 април придвижването на всички интернационалните влакове, предава Българска телеграфна агенция.

Властите на Иран приканиха хората да не напущат домовете си в опит да възпрат разпространяването на епидемията. Жертвите на новия ковид в Иран набъбнаха до 853, съобщи Франс пре. През последните 24 часа са умряли 129 души. През последното денонощие новозаразените в Иран са 1053, а общият брой на инфектираните от началото на епидемията е 14 991.

Бахрейн заяви за първи умрял - жена на 65 години с предходни болести.

Близо 1000 случая на болест са доказани в арабските страни от Залива - Бахрейн, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Катар, Кувейт и Оман. Най-много случаи има в Катар - 401.

Междувременно гръцкото държавно управление заяви, че се постанова карантина от 14 дни за всички, които влизат на гръцка територия, съобщи телевизия Скай.

Сред другите ограничения, оповестени през днешния ден по обяд от заместник-говорителя на държавното управление Аристотелия Пелони, е и затварянето на всички търговски обекти, с изключение на супермаркетите, аптеките и останалите магазини от продоволствената верига.

До края на март престават да важат и рестриктивните мерки за придвижването на коли в централната част на Атина, съгласно които на четни дати могат да се движат колите с четни номера, а в нечетни - назад.

Пелони означи записаното нарастване на случаите на новия ковид в Гърция и съобщи, че се чака още по-голямо нарастване в близко бъдеще.

Тя опроверга информациите за предстояща цялостна възбрана на придвижването и съобщи, че сходни изказвания ускоряват объркването и не дават отговор на действителността.

Ще продължат да работят също по този начин банките и бензиностанциите в Гърция.

Официално записаните случаи на новия ковид в Гърция доближи до 331. Днес под карантина бяха сложени две села в северната част на страната, в които съвсем цялото население се е заразило със SARS-CoV-2 и има леки признаци на болестта. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР