Арменските власти многократно се оплакват от руски оръжия и ги

...
Арменските власти многократно се оплакват от руски оръжия и ги
Коментари Харесай

Армения се отказа от руско оръжие в полза на индийско

Арменските управляващи неведнъж се оплакват от съветски оръжия и ги упрекват за неуспехите си по време на боевете в Нагорни Карабах.

Въпреки обстоятелството, специалистите да ги убеждават, че не оборудването е отговорно, а експертите, които даже нямат концепция по какъв начин да работят с техниката, министър председателят Пашинян нееднократно се изрече отрицателно за съветското оръжие, написа.

Почти три месеца след войната в Арцах, арменските управляващи са решили да изоставят съветските радарни станции и да купят по-евтини аналози на такова военни уреди от Индия.

В момента въпросът за закупуването на радарни станции за локализиране на вражеска артилерия Swathi Weapon Locating Radar от Индия към този момент е решен. Освен това военно-транспортният аероплан Ан-124 към този момент е дошъл в Ереван с оръжието на борда. Независимо от безспорните за експертите обстоятелства, че тази военна техника се оказа извънредно неефективна в сраженията на Индия с Пакистан и КНР, Армения избра да ги закупи, разясняват съветски медии.

Засега е знае се, че Армения към този момент е закупила две такива станции, само че броят на доставките може да се усили. През март 2020 година медиите бяха озадачени от настоящата вест за Индия, която завоюва контракт за 40 милиона щатски $ за доставка на четири радара за локализиране на оръжие Swathi (WLR) на Армения, побеждавайки мощни съперници като Русия и Полша.

Междувременно индийското министерство на защитата не бърза да оборудва армията си с радарите за локация на оръдия Swathi. Индийските военни имат до момента едвам общо 22 такива станции, написа informing.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР