Армения твърди, че нейни военни позиции са били обстрелвани от

...
Армения твърди, че нейни военни позиции са били обстрелвани от
Коментари Харесай

Армения обвини Азербайджан в нов обстрел по границата

Армения твърди, че нейни военни позиции са били обстрелвани от въоръжените сили на Азербайджан тази заран , оповестява ТАСС.

По данни на арменското министерство на защитата случаят е станал наоколо до селището Верин Шоржа.

" В 9:50 часа на 21 август подразделения на азербайджанските въоръжени сили откриха огън със стрелкови оръжия с друг диаметър по арменски позиции, ситуирани в региона на Верин Шорж а ",информираха от ведомството.

По-рано Армения заяви и за различен случай на границата сред двете страни. Ереван твърди, че азербайджанската войска е нарушила примирието в региона на Хнацах.
 Обстрелват европейски наблюдаващи по границата сред Армения и Азербайджан
Обстрелват европейски наблюдаващи по границата сред Армения и Азербайджан

Мисията на Европейски Съюз в началото отрекла случая

Армения и Азербайджан са водили две войни - през 2020 година и през 90-те години на предишния век - за азербайджанския район Нагорни Карабах, обитаем с арменци. 

Шестседмичната война през 2020 година лиши живота на повече от 6500 бойци от двете страни и приключи с помирение с помощта на посредничеството на Русия.

Миналата година Баку и Ереван започнаха работа по кротичък контракт с посредничеството на Европейския съюз и Съединените щати. Представители на двете страни организираха.

Съгласно съглашението, реализирано с посредничеството на Москва, Армения отстъпи елементи от територия, която контролираше от десетилетия, а, които да съблюдават за нежното помирение.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, етническите арменски сепаратисти в Нагорни Карабах се отделиха от Азербайджан. Последвалият спор взе към 30 000 жертви.
 Русия означи нарушаване на примирието в Карабах
Русия означи нарушаване на примирието в Карабах

Съвместно с Армения и Азербайджан казусът се проверява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР