Армения, страната която първа в света призна анексирането на Крим

...
Армения, страната която първа в света призна анексирането на Крим
Коментари Харесай

Армения се отказва от учения на Руското НАТО

Армения, страната която първа в света призна анексирането на Крим от Русия, в този момент не среща помощ от Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС), така наречен " съветско НАТО ", против Азербайджан.

Арменските въоръжени сили няма да вземат участие в плануваните в Казахстан учения на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС). Това заяви арменското министерство на защитата на 26 септември на портала infocom.am.

„ Вземайки поради обстановката, основана на арменско-азербайджанската граница вследствие на експанзията, осъществена от Азербайджан, Министерството на защитата, въз основа на дилемите, предоставени на въоръжените сили на Република Армения, реши да се въздържи от присъединяване в ученията ”, се споделя в изказването, съобщи.

Ученията, в които трябваше да вземат участие Русия и съдружниците й от ОДКС ще стартират в Казахстан на 8 октомври. Предвижда се да се отработи взаимоотношението на подразделенията на страните-участнички в организацията. В ОДКС с изключение на Армения влизат Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан и Таджикистан.

Припомняме, че боевете на границата сред Армения и Азербайджан започнаха на 13 и 14 септември. По-късно арменският общоприет щаб заяви, че азербайджанските войски са напреднали на 7,5 км към град Джермук и сега, съгласно донесенията от Ереван, не престават да се намират там.

Освен обяснението на Ереван за вътрешната обстановка, съгласно наблюдаващи отводът на Армения от присъединяване в маневрите демонстрира и сдържаност на страната от общи дейности с Русия. През предходната седмица сходни сигнали пристигнаха и от Киргизстан и Казахстан, които заплашиха своите жители, намиращи се на територията на Руската федерация с санкции до 10 години затвор, в случай че се включат във войната против Украйна на страната на Русия. Русия се надяваше да образува в Москва задграничен корпус с бойци от някогашните руски републики и даже даде обещание омекотен режим за приемане на поданство при подписване на годишен контракт за работа в съветската войска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР