Арменецът Нарек Оганисян, който от 6-месечната си възраст живее в

...
Арменецът Нарек Оганисян, който от 6-месечната си възраст живее в
Коментари Харесай

Житейска драма: Арменецът без документи от Радомир стана татко, но...

Арменецът Нарек Оганисян, който от 6-месечната си възраст живее в България, само че няма документи за идентичност, стана татко. Приятелката му Маргарита Манова го подари с дъщеричка, която нарекоха Марая. Бебето проплака в болница „ Св. София “ в сряда вечерта и тежи 3,380 кг.

Щастието на двамата влюбени обаче е помрачено от обстоятелството, че Марая не може да бъде припозната от татко си, а Маргарита съгласно българските закони е самотна майка, написа „ Струма “.

„ Едно в действителност с наслада и обич чакано бебе ще се води без татко, който съществува и желае да се грижи за него, и със самотна майка. Тежи ми в действителност доста “, споделя с болежка Маргарита.

Нарек идва с майка си и други родственици в България, когато е бебе, учи главно обучение в СУ „ Д-р Петър Берон “ в Перник, а по-късно приключва строителната гимназия, само че няма диплом, тъй като няма поданство, няма документи за идентичност, а единствено акт за раждане в Ереван, Армения. В Радомир се среща с Маргарита, където са съседи и израстват дружно от деца, а от 6 години живеят на фамилни начала.

Преди година, тъкмо преди великденските празници, ориста на Нарек от Радомир разбуни духовете освен в града, където е израснал, само че и в страната.

Тогава 23-годишният юноша при рутинна инспекция на полицията е арестуван за липса на персонални документи и е закаран в центъра за незаконни имигранти Бусманци.

Задържан е по учредения режим на краткосрочно настаняване, чието само законово съображение е „ неустановена идентичност “.
Престоя си там Нарек дефинира като затвор.

След като през 2017 година е била въведена правната норма на разположение без поданство в Закона за чужденците, Нарек е подал молба за приемане на подобен статут в дирекция „ Миграция “, само че му е бил отхвърлен. Следват месеци на паники да не бъде екстрадиран от страната и върнат в Армения, където не познава никого, няма близки, не знае и езика.

Водят се каузи и от този момент Нарек през две-три седмици отива в отдел „ Миграция “, където му издават следващия документ за краткотрайно престояване.
„ Нарек е български жител по всички естествени и житейски закони, за жалост обаче по нормативните той е нелегално пребиваващ в единствената страна, която смята за своя – България “, бори се за обичания Маргарита.

Сега щастливият татко няма право детето му да носи неговото име и законно да се грижи за него. И докога никой не може да каже…
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР