Арманд Дуплантис постави нов световен рекорд от 6.17 м на

...
Арманд Дуплантис постави нов световен рекорд от 6.17 м на
Коментари Харесай

Дуплантис счупи световния рекорд в овчарския скок

Арманд Дуплантис сложи нов международен връх от 6.17 м на следващата спирка от Световния тур на закрито в Торун, Полша.

Дуплантис, роденият в Съединени американски щати 20-годишен играч, който завоюва сребро на миналогодишното международно в Доха, трансферира височината от втория си опит в Торун, с цел да усъвършенства предходното върхово достижение в света от 6.16 м на французина Рено Лавиление през февруари 2014. „ Това е нещо, което желаех от тригодишна възраст. Предстои огромна година, само че това е едно положително начало “, показа той пред формалния уебсайт на ИААФ.

Лавиление, олимпийски първенец от 2012, не остана сюрпризиран от достижението на шведа. „ Не е изненадващо. От две години насам знам какъв брой огромен капацитет има той. Рекордите се слагат, с цел да бъдат усъвършенствани след това. Той има пред себе си още доста време, с цел да усъвършенства даже този си резултат и това е ужасно “, разкри 33-годишният французин за RMC Sport след присъединяване на съревнование в Роуен.

Дуплантис остана доста покрай международния връх на предходната среща в Дюселдорф във вторник. Представянето му го прави очевиден любимец за олимпийската купа в Токио това лято. Младият играч от дълго време е считан за гений. Името му бе оповестено пред необятната спортна общност през 2018, когато завоюва европейската купа на закрито в Берлин с резултат от 6.05 – международен връх за юноши. Трениран от татко си Грег – някогашен играч по пастирски скок, който има 5.80 в кариерата, Дуплантис е израснал в семейство на някогашни състезатели. Миналата година той взе участие за Университета Луизиана в Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР